17.10.2018, 13:50
Toidusuveniir peaks olema maitsev ja oma looga. Nagu näiteks lestaribad või ivan-tšai
Uus trend on pakkuda turistidele kaasa ostmiseks söödavaid meeneid ja seetõttu on kahel viimasel aastal Eesti eri piirkondades korraldatud toidusuveniiride konkursse.
![Põdrasamblik šokolaadis, kuivatatud lestaribad ja kanepiõli on pärast ERMi toidusuveniirikonkurssi sealses poes müügil.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/83d73e30-bceb-11eb-87a1-53ffea18174a.jpg?noup&w=1200&h=711&fx=0.5&fy=0.5&ch=0.8435&cw=1&cx=0&cy=0.079&r=16:9)
Põdrasamblik šokolaadis, kuivatatud lestaribad ja kanepiõli on pärast ERMi toidusuveniirikonkurssi sealses poes müügil.
FOTO:
„Tooteid on tohutult palju, aga meie idee oli tõsta esile neid, kellel on toidupärand väga hästi ära kasutatud – kohalik tooraine, traditsiooniline valmistusmeetod, ja et oleks lugu, mis seostuks mingi paiga, tooraine või ajalooga,” selgitas ERMi teadur. „Neil toodetel, mis jõudsid esikolmikusse, pidi olema kõik väga tasemel – maitse, lugu ja pakend.”
Oled juba tellija?