17.10.2018, 13:50
Toidusuveniir peaks olema maitsev ja oma looga. Nagu näiteks lestaribad või ivan-tšai
Uus trend on pakkuda turistidele kaasa ostmiseks söödavaid meeneid ja seetõttu on kahel viimasel aastal Eesti eri piirkondades korraldatud toidusuveniiride konkursse.

Põdrasamblik šokolaadis, kuivatatud lestaribad ja kanepiõli on pärast ERMi toidusuveniirikonkurssi sealses poes müügil.
FOTO:
„Tooteid on tohutult palju, aga meie idee oli tõsta esile neid, kellel on toidupärand väga hästi ära kasutatud – kohalik tooraine, traditsiooniline valmistusmeetod, ja et oleks lugu, mis seostuks mingi paiga, tooraine või ajalooga,” selgitas ERMi teadur. „Neil toodetel, mis jõudsid esikolmikusse, pidi olema kõik väga tasemel – maitse, lugu ja pakend.”