Neid hindasid ning oma lemmiku valisid abilinnapea Triin Varek, teatrikunstnik Eveli Varik, kunstiõpetaja Alge Sard ning loomulikult kuuseekspert Teet Suur. Oma arvamuse ütlesid välja ka raamatukoguhoidjad.

„Laste pakutud ideed olid suurepärased: alates nööbikuusest ja lõpetades jääskulptuurikuusega,” rõõmustas üks võistluse korraldajaist, lasteosakonna raamatukoguhoidja Marion Talli.

Ta loodab, sarnaselt paljude virulastega, et Rakvere jõuab taas üksnes traditsioonilise kuuse püstitamise juurest tagasi selliste kuusedisainideni, mis aastaid linnale au ja kuulsust tõid.

„Joonistusvõistluse kaudu said Lääne-Virumaa lapsed avaldada oma nägemuse, milline oleks kõige vahvam jõulupuu, mille maakonna pealinna Rakvere keskväljakule tulevikus püsti võiks panna,” selgitas Talli.

Töid hinnati kolmes vanuseastmes: lasteaed, algklassid ning põhikool. Kõikides vanuseastmetes jagati auhindu erinevates kategooriates - kõige kunstipärasem kuusk, parim taaskasutuskuusk, parim maguskuusk, parim grupitöö, kõige traditsioonilisem kuusk, lisaks parim majakuusk ja eraldi ka huumoripreemia.

„Kategooriad parim maguskuusk ja parim majakuusk tekkisid tööde sorteerimisel, sest nendel teemadel oli kuuski üpris palju, seega ei saanud neid kuidagi tähelepanuta jätta,” lisas Marion Talli.

Erilise kuusekunsti näitus on Lääne-Virumaa Keskraamatukogus valla veebruari lõpuni.