Tollel teelõigul on lubatud sõidukiirus 90 km/h ehk auto kihutas mitte vähem kui 112 km/h üle lubatu.

Politseiameti pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul alustati autojuhi suhtes väärteomenetlust. “Seaduse järgi võib sellise rikkumise eest karistuseks määrata rahatrahvi kuni 300 trahviühikut, aresti või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmise kuni kahekümne nelja kuuni,” sõnas Gonjak.

Tori vallavanem Lauri Luur ütles Maalehele, et kõnealune maanteelõik on hiljuti renoveeritud, sile ja korras tee ning selle Tori valla poolne ots on üks pikk, umbes kolm kilomeetrit pikk sirge. Sõiduolud kõiguvad seal sõltuvalt ilmast tugevalt – ühel päeval võib olla kiilasjää, teisel aga ideaalsed olud.

“Kohaliku liiklejana olen tähele pannud, et teinekord öösiti sealsamas mingeid kiirendusi on ka tehtud, kui asfaldil on selge kummimuster näha.”

Tavaliseks ei saa üle 200 km/h sõidukiirust Toris kuidagi pidada, nentis Luur.

Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse juhi Henry Murumaa sõnul
kulub sellise kiirusega kihutades ideaaltingimustes ootamatu takistuse teele ilmumisel pidurdamiseks enam kui 200 meetrit ning lumistes oludes on see maa veelgi pikem ehk sisuliselt on juhil võimatu sel juhul õnnetust vältida.

"Sellisel kiirusel oleks õnnetuse juhtumisel ka tagajärjed traagilised, mistõttu on praeguses oludes selline käitumine täiesti mõistmatu," sõnas Murumaa. "Ilmselt oleks ka juhil endal väga raske edasi elada võimaliku põhjustatud õnnetuse tagajärgedega. Õnneks on selliseid juhte vähe ning enamus on kohandanud oma sõidukiiruse siiski oludele ja oskusele vastavaks."

Riigi ilmateenistuse andmeil oli 27. jaanuaril kella 17 ajal Pärnumaal pilves ilm, nähtavus 27 meetrit, õhutemperatuur -2,7 kraadi ja lund ei sadanud.