FOTOD | Suur vastlapidu tõi rahva Tartu turuhoonesse
Mooska suitsusaunaliha; Järveotsa Vutifarmi munad ja vutilihatooted; Ööbiku Ürditalu taimeteed ja teesegud; Meemeistrite meesegud; Viinamärdi talu lambapiimatooted, Üvasi talu kitsepiimast grilljuust; Nopri Talumeierei rikkalik piimatoodete ning juustuvalik, maitsvad juustud Andre Juustufarmist...
Eelnev loetelu on vaid väike osa lõunaeestlaste poolt hinnatud väiketootjate nimistust, keda turuhoones teisipäeval kohtab. Turuhoone 1-korrusel asuvas Urve kohvikus pakutakse vastlatoite.
Esitlusköögis askeldavad juba kuuendat korda mehed. Seekord on kavas „Mehed köögis – vastlapäeva eri“. Kaasa saab osta hernesupi põhja, et kodus toiduvalmistamine kiiremalt kulgeks ning BBQ ahjust kuuma suitsuseakooti. Nagu alati jagatakse häid nõuandeid ja kokkamisnippe.
Turult ei puudu ka vastlalaul. Lõõtsa tõmbab Toominga talu perenaine.
Pidu kestab kella neljani pärastlõunal.
Samaaegselt toimub Turuhoone Emajõe pruulikojas toidutootjate- ja pakkujate kontaktseminar, mille korraldajateks on Maaeluministeerium, MTÜ Eesti Maaturism, MTÜ Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, TÜ Taluturg ja AS Tartu Turg.
Ürituse korraldavad Lõunakeskuse Taluturg ja Tartu Turg.