Ta rõhutas, et karstialal kuivkäimlatest rääkimine näitab hoolitsust tallinlaste joogivee eest, sest täna maa sisse minevad piss ja kaka on mõne aja pärast otsapidi ju pealinna joogivees.

Veepäev-peldikuseminar toimub reedel, 5. aprillil Järsi külas Metsamõisas talus Lääne-Virumaal Tapa vallas. Laiemaks teemaks ongi kuivkäimlad kui joogiveesäästlik valik Pandivere nitraaditundlikul alal.

Päeva tõmbab käima Marko Pomerants, kes on korraldajate sõnul „kirglik välipeldiku austaja”. Veest kui tähtsaimast loodusressursist räägib Erki Lember Tallinna Tehnikakõrgkoolist. Lember on ka Ringmajanduse ja Tehnoloogia Insituudi direktor.

Taani külalised tutvustavad Gröönimaa kompostkäimlate lugu, etnoloog-kultuuriajaloolane, Eesti Vabaõhumuuseumi teadusdirektor Heiki Pärdi aga Eesti käimlate ajalugu.

Sõna võtab ka veevabade käimlate ekspert Peep Tobreluts. Veetekkest Pandivere-Adavere-Põltsamaa nitraaditundlikul alal räägib geoloogia instituudi juhtivinsener Jüri Ivask. Tutvuda saab ka Pärnu ja Aruküla koolinoorte veealaste uurimistöödega ning loodushariduse arengusuundadega.

Otseülekande sündmusest teeb Event Media ja see on internetikeskkonnas jälgitav siin ja järelvaadatav ka salvestusena.

Veepäev-peldikuseminaril osalemine on tasuta. Lisainfot ja osalemisankeedi leiab siit.