Aga see pole pole sugugi kõik!

„Murasaki Kaij on pärit kunagisest Jaapani keisririigi pealinnast Kyotost, kus elanikke pisut rohkem kui Eestis kokku. Seal oleks ta asunud juba keskkooli astmesse õppima, aga siin õpib 9. klassis Tartu Tamme Koolis, oma vahetuspere-õega ühes klassis.

Florian Pley on Eestisse tulnud Saksamaalt, linnast nimega Düren. Praegu õpib ta Tartu Jaak Petersoni Gümnaasiumi 10. klassis,” nii tutvustab YFU rahvatantsurühma juht Raul Markus oma tantsijaid.

Ta lisab: „Meie rahvatantsurühm koondab tantsuhuvilisi eesti noori, kes on muuseas MTÜ YFU Eesti kaasabil käinud keskkooliõpingute ajal vahetusaastal maailma avastamas ning õpivad nüüd Eesti kõrgkoolides. Nii tantsivad meie rühmas ka kaks praegust vahetusõpilast Saksamaalt ning Jaapanist.

Tantsuõpetajana pean kiitma mõlema noore püüdlikkust ja huvi Eesti tantsu vastu. Hämmastav oli näha aasta alguses rahvuslikke stereotüüpe kehahoius ja sammudes, kuid ajaga on need lihvitud. Mõlemad noored esitavad Eesti tantsu kaunilt ja natuke omamoodi, lähtuvalt oma kultuurilisest taustast, mis on aga isikupära säilitamisel ülioluline ning iseäranis tore näha.”

.Jaapanlannast Eesti rahvatantsija Murasaki Kaij.

Laulu- ja tantsupeole pürgivate välismaalaste lühiportreesid saab tulevikuski lugeda Maalehe veebist. Kui ka teie välimaalastest tuttavad on osalejatena laulu- ja tantsupeole tulemas, tänan ette, kui nende laulu- ja tantsulood jõuavad meiliaadressile rein.sikk@maaleht.ee koos paari särava ja suureformaadilise fotoga.

Avaldame rõõmuga!

Florian on fotol paremalt neljas poiss, Murasaki paremalt kolmas tütarlaps.
Grupipildil on Murasaki vasakult kolmas tüdruk ja Florian vasakult neljas poiss. Ees juhendaja Raul Markus.