Järgmisel nädalal avab külastajatele uksed 28 Eesti toidutööstust
„Eestis toodetud toit on kvaliteetne ja ohutu ning tänu avatud toidutööstuste nädalale on kõigil võimalik selles veenduda. Soovitan pereliikmed või sõbrad kokku koguda ning avastama minna, milliseid uuenduslikke tehnoloogiaid meie toidutööstustes kasutatakse ja kui palju erinevaid ning huvitavaid tooteid seal valmistatakse,“ sõnas üritust korraldava Maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepp.
Eesti toidupoodides valitseb igapäevaselt külluslik valik. Oleme harjunud leidma oma lemmiktooteid tuntud poekettide riiulitelt ning neid pikemalt mõtlemata toidukorvi tõstma. Küsimus, kuidas nad oma maitse ja vormi saavad, jääb tavaliselt tahaplaanile. Vähemalt kord aastas saab sellele aga hõlpsalt vastuse, sest avatud toidutööstuste nädal pakub harukordset võimalust minna ja piiluda toidutööstuste telgitagustesse ning näha kõike oma silmaga.
Sel aastal avab 28 ettevõtet üle Eesti kõigile huvilistele oma uksed ja korraldab sisukaid ekskursioone. Juba nüüd saavad kõik huvilised kodulehel www.eestitoit.ee külastuse broneerida ning 27. mai kuni 1. juuni valitud ettevõtet või ettevõtteid kohapeal uudistada.
Huvilistele avavad oma uksed Tartu Mill, Santa Maria, Lõuna Pagarid, Jaanihanso, Leibur, Rakvere Lihatööstus, Hiiumaa Pagar ja Köök, Luke Farmimeierei, Liviko, Saku Õlletehas, Esko Talu, Balbiino, Tamme Aiandustalu, Eesti Leivatööstus, Olivia, Saaremaa Piimatööstus, Põltsamaa Felix, Chocolala, Moe Peenviinavabrik, A Le Coq, Pajumäe Talu, Tallegg, Kalev, Mamma, Salvest, Uvic, Tere ja Saue Production.
Huvi kasvab
Esimene avatud toidutööstuste nädal toimus 2016. aastal ning sündmus on sealt peale pidevalt populaarsust võitnud. Kui esimesel korral osales kokku 18 ettevõtet ning huvilised broneerisid 768 külastust, siis mullu lõi kaasa juba 28 organisatsiooni ning ettevõtteid sooviti külastada 894 korral.
Seoses huvi kasvuga ja sooviga projekti kandepinda veelgi laiendada, ehitati tänavu uus ja varasemast mugavam digitaalne broneerimissüsteem, mille leiab lehelt https://eestitoit.ee/et/content/avatud-toidutoostuste-nadal. Lähiaastatel loodetakse suurendada nii osalevate toidutööstuste kui ka külastajate arvu.
Avatud toidutööstuste nädalat korraldavad Maaeluministeerium koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga.