04.07.2019, 00:00
Eestis süüakse maasikaid nii, et must maa järel
Tänavu on üks neist aastatest, mis maasikalembeseid põhjamaalasi rõõmustab – marju jagub ja hinnad on head. Kasvatajad on aga kurvad ja ennustavad ette suuremat miinust.
![Maasikad valmivad teist aastat järjest varem ning inimesed kipuvad nende varumist vanast harjumusest liiga hilja peale jätma.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/0a49caf0-bd00-11eb-9101-6f418f6386ad.jpg?noup&w=1200&h=711&fx=0.5&fy=1&ch=0.8435&cw=1&cx=0&cy=0.1565&r=16:9)
Maasikad valmivad teist aastat järjest varem ning inimesed kipuvad nende varumist vanast harjumusest liiga hilja peale jätma.
FOTO:
Kui palju täpselt Eestis maasikaid ära süüakse, on raske öelda, kuid kindlasti sõltub see sellest, milliseks kodumaine marja-aasta kujuneb. Heal aastal jagub müügiks ka naabritele. Laias laastus süüakse maasikaid 5000–6000 tonni, millest üle poole tuleb sisse tuua teistest riikidest, sest omamaistest ei jagu.
Oled juba tellija?