Sel nädalavahetusel on Jänedal näha ning müüa uusim põllumajandustehnika, aiataimed ja -kaubad ning talutoodang. Nagu ikka, on lisaks tehnikanäitusele ning talutoodangu müügile avatud ka käsitöökeskus Musta Täku talli ülakorrusel.

Ostlemise vahepeal tasub sammud seada Jäneda mõisa, kus on vaadata mitu huvitavat näitust. Esiteks viib mõisa muuseumi juht Georgi Särekanno nii laupäeval kui ka pühapäeval kuni laadapäeva lõpuni igal täistunnil huvilised mõisatuurile. Raamatukogus on aga käsitöömeister Tiia Kontuse näitus kaheksast rahvarõivakomplekstist, mis peaks panema silma särama käsitöötegijatel. Aegviidus elava kunstniku Ülle Linnuste lillemaalid kaunistavad mõisa fuajeed, teisel korrusel on RMK näitus pärandkultuurist.

Graafik Inga Heamägi uus isikunäitus „PS. Psalmid ja prohvet Joonas valaskala kõhus“ on tähelepanu äratanud juba varem. Näitus keskendub sellistele aktuaalsetele teemadele nagu rändekriis ja selle tagajärjed.

„Pildiliselt on näitus üles ehitatud prohvet Joonale ja palvele kui inimkonna universaalsele päästvale abivahendile. Minu sinisilmsus on suunatud tulevikku, kasutades tänase päeva dokumentaalseid kaadreid ja vanu õpetusi,“ on öelnud kunstnik ise.

Kuna Jäneda lossi planetaarium-kontserdisaal on jälle korda tehtud, on helilooja Urmas Sisask valmis pakkuma laupäeval muusikalist naudingut tähistaevakontserdiga. Kel soov kell 17 algavale kontserdile minna, peaks ühendust võtma telefonidel 53 477 832 ja 505 1536, kuna kohtade arv on piiratud.

Kui uusim talutehnika vaadatud, turukott head-paremat taludes kasvatatud söögikraami täis, võib laupäeval vaadata-kuulata välilaval Mait Maltist, lõõtsamängu ning kohalikke taidlejaid. Laupäeva õhtul toimub mõnus talupäevasimman Mait Maltise laulude saatel Musta Täku tallis.