Äsja sai temast Tartu Ülikooli 3. aasta geograafia bakalaureusetudeng. Juulis käis noormees Ilmateenistuse prognoosmudelite osakonnas praktikal, see andis talle uusi kogemusi ning teadmisi ilmamudelitest, ilmaennustuste koostamisest ja ilmakaartidega töötamisest.
Talvine foto “Hingav jõgi” (“Breathing River”) on jäädvustatud 2016. aasta jaanuari alguses Lääne-Virumaal Simunas hommikuse jalutuskäigu ajal Pedja jõe ääres. Sel hommikul oli õhk väga külm ja jõgi auras. Päike paistis parajasti õige nurga alt ja Kairo Kiitsak sai enda sõnul hea tabamuse jõe hingetõmmetest.

“Ilmavaatlemine ja ennustuste koostamine on mulle südamelähedane tegevus. Minu suurim eesmärk on leida tulevikus tööd sünoptikuna, aga selle nimel tuleb veel pingutada,” märgib ta.

Kairo Kiitsak on loonud Facebookis lehekülje “Ohtlikud ilmanähtused Eestis” ning tema algatatud on ka Eesti suurim ilmagrupp Facebookis nimega “Ilmahuvilised”, kus mõne päeva eest oli juba 6374 liiget.


Anna oma hääl eestlasele

Kairo Kiitsak kutsub kõiki eestlasi oma fotode poolt hääletama Facebookis Maailma Meteoroloogia-organisatsiooni (World Meteorological Organization) leheküljel, kuhu on koostatud vastav album. Hääletada saab 10. septembrini ja tulemused avalikustatakse ilmselt septembri lõpus. Võidupiltidest koostab WMO järgmise aasta fotokalendri.


Vaata galeriist Kairo Kiitsaku viimaseid fotosid! Suurema valiku leiad tema Facebooki lehelt.