14.10.2022, 09:36
Miks ei tohi suppi mitu korda soojendada?
(22)Kui osa suppi või mõnda muud toitu jääb pärast selle valmistamist ja söömist alles, siis peaks selle jahutama ja hoiustama jahedas. Pärast toidu taaskuumutamist tuleks see ära süüa. Sama toitu ei tohiks enne söömist korduvalt soojendada ja vahepeal jälle külmikus hoida.
FOTO:
Seda, miks on selline teguviis ohtlik selgitas Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor Mati Roasto. „Juhul, kui supis on toidupatogeenide spoore, siis selline korduv temperatuuride vaheldumine annab võimaluse spooride idanemiseks. Kui spoorid idanevad, siis tekivad vegetatiivsed rakud, mis võivad toitu toota toksiine. Selline toit põhjustab sööjal toidumürgistuse.“
Oled juba tellija?