Enamikel juhtudel oli tegu peatraumade ja küünarvarremurdudega. Tõsisemad juhtumid vajavad operatsioone, kergemate juhtumite korral peab patsient jääma kodusele ravile.

"Soovitame hommikul kodust lahkudes hinnata tänavate olukorda ning enda jalanõusid – vältida võiks kõrgeid kontsi ja libeda tallaga jalanõusid. Hea võimalus oma teekonda ohutuks muuta on osta turvanaelikud, mis pannakse jalanõu alla ja on üks odavaim ja tõhusaim võimalus libedal tänaval jalgele jääda. Vanematel inimestel ei maksa peljata kätte võtta jääotsaga keppi," rääkis haigla kommunikatsioonispetsialist Marko Mägi.

Oma tervisele tasub mõelda, sest luumurrust paranemine võtab minimaalselt aega neli nädalat, tüsistuste korral kauemgi.

EMOsse võiks pöörduda, kui pärast kukkumist on märgata verevalumit, turset või esineb väljakannatamatu valu. Kui valu on talutav, võib proovida koduste vahenditega hakkama saada - anda jäsemele rahu, asetada vigastatud piirkonnale külma ja toetav side.

Reede öö toob uue jäite

Sünoptik Taimi Paljaku sõnul on praegune libedus tingitud nõrgast vihmasajust, mis maapinnal külmakraadide tõttu jäätub.

Homsest seevastu läheb ilm soojemaks ja temperatuur tõuseb isegi plussi. Teed muutuvad vähem ohtlikuks ja libedust võib esineda veel mõningates Ida-Eesti piirkondades.

Kuid oodata on vihma ja lörtsi.

Reede öösel vastu laupäeva saabub uus külm õhumass ja temperatuur langeb taas alla nulli. See muudab teed uuesti jäiseks.

„Libedast pole praegusel ajal pääsu, nendega tuleb lihtsalt arvestada,” sõnas Paljak.

Maanteed on kõige libedamad Kesk-Eestis ja Virumaal

Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa sõnul on hetkel kõige keerulisemad teeolud kõrvalmaanteedel. Kuid ka Virumaal ja Kesk-Eestis, kus teetemperatuurid on veel alla nulli ning sajab kohati lörtsi ja vihma.

"Kõik riigiteede hooldust tegevad ettevõtjad tegelevad libedustõrjega, ent sellele vaatamata võivad teed järsku libedaks muutuda. Seetõttu on õige sõidukiiruse ja sõidustiili valimine eriti oluline," sõnas Vaikmaa.

"Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Pimedal ja märjal ajal liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida ohtlikke manöövreid," lisas Vaikmaa.