20.09.2020, 14:20
Teie kodune õunamahl ei pruugi üldse nii tervislik olla!
Selgus, et laialt armastatud õunamahl võib sisaldada selliseid aineid, mis teevad sellest pigem kahjuliku kui tervisliku vitamiinipommi.
FOTO:
Lagle Heinmaa doktoritööst “Õunamahla kvaliteet ja mükotoksiini patuliini teket mõjuvad tegurid” uuriti, kas õunad, millel olid füsioloogilised häired (kaltsiumipuuduse laigud ja koore pruunistumine) on vastuvõtlikumad rohehallitusele ning kas sellest tulenevalt suureneb ka patuliini sisaldus.
Rohehallitus on üks levinumaid patuliini tootjad ning sõltuvalt inimesest võib see aine mõju avaldada seede-, närvi kui ka immuunsüsteemile.
Selleks et sellist asja vältida, tuleb enne mahlategu õunu pooleks lõigata või teha pistelist kontrolli.
Rohkem loe doktoritööst ja sellest, mida teha, et vältida patuliini siit.