Värskest uuringust selgus, et kuus 52 valitud umbrohust olid toitaineterikkamad kui lehtkapsas.

Teadlaste uuritud kolm madala sissetulekuga linnaosa on klassifitseeritud kui linnatoidukõrbed. See tähendab seda, et lähim pood, kus värsket kraami müüdi, asus pooleteise kilomeetri kaugusel.

Kuus umbrohutaime

Need kuus umbrohutaime olid: võilill, vesihein, oblikad, kassinaeris, kress ja jänesekapsas.

Kõik need kuus umbrohutaime olid teadlaste sõnul toitaineterikkamad kui lehtkapsas.

Umbrohus oli rohkem kiudaineid, valke, A-vitamiini, kaltsiumi, rauda, ​​K-vitamiini ja sisaldas rohkem energiat.

Ainuke toitaaine, mida lehtkapsas rohkem sisaldas oli C-vitamiin, kuid teadlased kahtlustavad, et teised leitud umbrohud, näiteks looduslikud põldsinepid ja põldrõigas, võivad selles kategoorias konkureerida.

Paljusid umbrohutaimi, mida teadlased leidsid, kasutatakse ka rahvameditsiinis, sealhulgas püsik-põrsashein, apteegitill, piimohakas, metssalat ja lauk.

Kogu valim valiti välja keset põuda

"Toiduks tarvitatud lehtsalatit tarbitakse kogu maailmas, sealhulgas linnapiirkondades, ja see võib mängida suuremat rolli, kui toitu on vähe või on liiga kallis," kirjutab Philip Stark, statistikaprofessor ja Berkeley avatud lähtekoodiga toiduprojekti asutaja.

Mõnes uurimiskohas oli mullas plii ja kaadmiumi kontsentratsioon tõusnud, kuid koekatsetest selgus, et umbrohus neid nii palju ei esinenud. Veel selgus, et pärast loputamist esines nende kontsentratsiooni alla lubatud piiri. Pestitsiide, glüfosaati ja Polüklooritud bifenüüle ei olnud võimalik tuvastada.

Aruandes märgitakse, et Ameerika Ühendriikides on inimese kohta päevas ainult umbes 200 g tehistingimustes kasvatatud köögivilju, mis on vähem kui soovitatav 300- 400 grammi. Teadlased soovitavad inimestel ennast harida ja hakata oma dieeti järk-järgult uusi umbrohtusid lisama.

Teadlaste arvates võiks metsik toit täita tühimiku ja parandada toitumist. Kõigele lisaks on umbrohutaimed suurema toitainete sisaldusega ning sisaldasid vähem kahjulikke aineid.