Pühadelauda kattes võiksime mõelda neile, kes on aidanud selle raske aasta üle elada. Meie kohalikud toidutööstused on andnud suure panuse sellesse, et Eesti elanikud pole kordagi erinevatest toidukaupadest puudust pidanud tundma.

Kuigi toidutööstused jätkavad oma igapäevatööd elanike varustamisel toiduga, on paljudel ära langenud oluline sissetuleku allikas – hotellide, restoranide, kohvikute ja peoteeninduse sektor nii kodu- kui välismaal. Et seda lööki pehmendada, kutsun üles tarbijaid jõululauda kattes kohalike tegijate toodangut eelistama.

Miks peaksime sel aastal erilist rõhku kodumaisele toodangule panema? Kohalikud toidutootjad maksavad makse Eestis, annavad tööd kümnetele tuhandetele Eesti inimestele ning nende toodete müügist saadava tulu pealt laekub märkimisväärselt maksutulu ka riigikassasse, millest omakorda toetatakse erinevaid kriisiaastal löögi alla jäänud sektoreid. Eelistades kodumaist, annab tarbija oma panuse Eesti elu jätkumisse.

Lisaks on kohalikud tootjad need, kes teavad täpselt, millised on meie traditsioonid ja maitse-eelistused. Sellest lähtuvalt pakutakse tooteid nii neile, kes eelistavad juba vanaemade retsepti järgi valmistatud seapraadi ja verivorste, kui ka neile, kes tahavad traditsioonilisele pühadelauale uute maitsetega vunki juurde anda. Letid on kodumaal valmistatud jõulumaitsetega liha-, kala-, pagari- ja köögiviljatoodetest lookas – vali vaid endale sobiv!

Kuigi enamik eestimaalastest kinnitab, et eelistab toidukaupu ostes kodumaiseid tooteid, siis reaalne ostukäitumine seda hoiakut alati nii selgelt ei tõesta. Keerulistel aegadel on oluline kokku hoida ja näidata, et hoolime – iga Eesti toidule kulutatud sent aitab siin töökohti hoida, kodumaist tootmist ja Eesti elu edendada.