
Alustav ettevõtja, valmistagu ta siis vorsti või sushi’t, saab edaspidi alustada oma tegevust kohe pärast seda, kui tarvilised toiduhügieeni tingimused on täidetud ja ta on läbinud teatamiskohustuse ehk informeerinud kontrollijaid.
FOTO:
Toiduseaduse muutusega saavad väikekäitlejad mitmeid leevendusi, ka jaemüük muutub paljudele lihtsamaks.
Seadusemuudatuse peamine eesmärk on leevendada väiketootjatele seatud nõudeid. Mis siis täpselt muutub? Eelkõige jääb vähemaks halduskoormust ja bürokraatiat. Alustav ettevõtja, valmistagu ta siis vorsti või sushi't, saab edaspidi alustada oma tegevust kohe pärast seda, kui tarvilised toiduhügieeni tingimused on täidetud ja ta on läbinud teatamiskohustuse ehk informeerinud kontrollijaid. Kaob ära senine loakohustus, mille hankimine võttis rohkelt aega ja vaeva ning mille saamise eeltingimuseks oli see, et järelevalveametnik käis ka kohapeal ettevõtet üle vaatamas.
Oled juba tellija?