Mõnes maailma osas toob tervisekriis kaasa näljahäda, samas mujal visatakse ära tohututes kogustes toitu. Paljud Euroopa põllumajandustootjad ei saanud kasutada väljastpoolt ELi tulevaid hooajatöölisi, mõnikord ei õnnestunudki neil saaki koristada ja see jäeti põldudele. Teiste toodete puhul ebaõnnestus eksport kolmandatesse riikidesse või ei saanud neid üldse müüa, sest restoranid ja kohvikud olid suletud ning suurüritused jäeti ära.

Seetõttu on Lääne-Euroopa sügavkülmalaod täidetud müümata kala ja lihaga. Müüa ei õnnestunud ka miljardit pudelit Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa veine.

Kahes väikeses riigis – Belgias ja Hollandis – jäi mullu üle 1,75 miljonit tonni kartuleid, mis olid algselt mõeldud hotelli- ja restoranisektorile friikartulite valmistamiseks. See on 70 000 suure veoauto koormatäis. Kartulid hävitati või kasutati neid biogaasi tootmiseks.

Edasi lugemiseks:
1.99 Üksikartikkel ühe kliki mobiilimaksega