FOTO:
Toidujäätmete tekitamine tähendab maa, vee, energia ja muude ressursside raiskamist. See on ebaeetiline ja toob kaasa tohutul hulgal kasvuhoonegaaside heitmeid.
Mõnes maailma osas toob tervisekriis kaasa näljahäda, samas mujal visatakse ära tohututes kogustes toitu. Paljud Euroopa põllumajandustootjad ei saanud kasutada väljastpoolt ELi tulevaid hooajatöölisi, mõnikord ei õnnestunudki neil saaki koristada ja see jäeti põldudele. Teiste toodete puhul ebaõnnestus eksport kolmandatesse riikidesse või ei saanud neid üldse müüa, sest restoranid ja kohvikud olid suletud ning suurüritused jäeti ära.
Seetõttu on Lääne-Euroopa sügavkülmalaod täidetud müümata kala ja lihaga. Müüa ei õnnestunud ka miljardit pudelit Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa veine.
Oled juba tellija?