Ööl vastu reedet on Eesti kohal olevas kõrgrõhuharjas pilvi vähe, sajuvõimalus väike ning läänekaare tuul nõrk või mõõdukas. Külma on sisealadel kuni 5°, rannikul kohati plusskraadid. Hommikul jõuab Norra merelt Skandinaavia keskosa kohale ägenev madalrõhkkond ning selle ees tõuseb lõuna- ja edelatuul Läänemere ääres tormiks. Ennelõunal jõuab Lääne-Eestisse madalrõhulohk ühes lörtsi- ja vihmasajuga ning laieneb pärastlõunal kaugemale itta. Lõuna- ja edelatuule iilid ulatuvad 17, rannikul kuni 23 m/s. Sooja on 3–7°.

ILM AASTA TAGASI

8. aprillil 2020 kõikus õhutemperatuur 15,4 (Võru) ja 2,2 kraadi (Türi) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Jõhvis 15,7 m/s. Sademeid tuli Jõhvis 1,7 mm. Päikest paistis Jõgeval 13,3 tundi.

Laupäeval liigub aktiivne tsüklon edasi kirdesse ja jõuab päeval Lapimaale. Hommikul on lörtsi- ja vihmahoogudel vahe, päev toob uusi sajuhooge. Öösel on lõuna- ja edelatuul tugev üle terve maa, päeval koondub tugevam tuul põhjarannikule. Öine õhutemperatuur on 0...+5, päevane +3...+8°. Pühapäev laseb ennelõunal õues olemisest rõõmu tunda, seejärel saabub lõunast uus sadu.

Uuel nädalal levib lõunatsüklonitega üle Euroopa idaosa soe õhumass. Eesti võib jääda kord pööriste soojemasse idaserva, seejärel nende külma tagalasse. Soojema poole peal olles tõusevad päevamaksimumid kindlasti üle 10, kohati ka üle 15°. Külmema ilma korral saame näha taas talvist sadu. Ilmapilt ise on kindlasti kevadisem.