Läänemere ümbrust katab täna kõrgrõhkkonna serv, taevas purjetab vaid nn hea ilma pilverünki. Soome poolt lähenev madalrõhulohk survestab rõhuvälja ning loode- ja läänetuul tõstab tuure. Õhutemperatuur tõuseb 22–25°ni, rannikul on pisut jahedam.

Reede öösel liigub madalrõhulohk üle Soome lahe ja vaid riivab Eestit ega too meile sellist vihma, mis vääriks mainimist. Päev on pisitasa tõusva õhurõhu foonil pilverünkadega ja neistki kuivust leevendavat niiskust tulemas pole. Loodest ja läänest puhuv tuul on üsna tugev. Õhutemperatuur on öösel 15° ümber, päeval tõuseb 19–24°ni.

Nädalavahetusel on Läänemere ümbruse ilma valvamas kõrgrõhuala ja sajupilvedel meie maile asja pole. Tuul rahuneb. Selge ööga jahtub õhk 10° ümbrusse, päeval soojeneb 20–25°ni, pühapäeval paar kraadi kõrgemalegi.

Uuel nädalal tuleb lõunakaarest sooja juurde. Ööst öösse on jahedust vähem ja nädala keskel langevad termomeetrinäidud vaid veidi alla 20°. Kuumus kerkib aga päevast päeva kõrgemale ja maksimumid tõusevad 30° lähedale, kolmapäeval laialdaselt üle 30°. Varjutavaid pilvi on vähe ja kõrvetav päike annab omalt poolt lisa. Alles kolmapäeva õhtupoolik võib taevasse tõsta rünksajupilvi ja äikest tuua.

Nädala teisel poolel peaks läänekaarest värskendust tulema.

Ilm aasta tagasi:
22. juulil 2020 kõikus õhutemperatuur 19,8 (Jõhvi) ja 10,0 kraadi (Lääne-Nigula) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Vilsandil 15,3 m/s. Vihma sadas Sõrves 12,8 mm. Päikest paistis Tallinn-Harkus 11,5 tundi.


29. juulil 2020 kõikus õhutemperatuur 21,8 (Võru) ja 11,5 kraadi (Jõhvi) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 15,5 m/s. Vihma sadas Narvas 28,2 mm. Päikest paistis Ristnas 10,5 tundi.