02.09.2021, 19:30
Mulk õpetab, kuidas õiget mulgi putru valmistada
Aastal, mil Mulgimaa pealinn Abja-Paluoja kannab soome-ugri kultuuripealinna tiitlit, on õige rääkida ka Mulgi toidukultuurist, sest see on mõjutanud eestlaste toidulauda. Eelootaval nädalavahetusel võõrustab Abja-Paluoja hõimurahvaste kohvikutepäeva. Mulgimaal elav Alli Laande õpetab, kuidas Mulgi roogi õigesti valmistada.
FOTO:
„Mulgi puder on kõige parem järgmisel päeval, kui see puupliidil üles soojendada,“ ütleb Alli reipalt, kui asub valmistama Mulgi putru. Kuna naisel on suur pere, teeb ta tavaliselt seda rooga koguses, mis rõõmustab sööjaid veel mitu päeva. „Mina teengi tavaliselt nii, et pudrust jaguks 8-10 sööjale,“ õpetab Alli. Järgnevad retseptid.
Oled juba tellija?