![“Lõvilakad ja austerservikud on puuseened, aga meie ei võta sellepärast puud maha, ei raiu puupakke, vaid teeme tõelist ringmajandust, kasutades saepuru,” selgitab Tanel Heinsalu oma seenefarmis.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/9d800140-222c-11ec-a5de-1b9351b8f904.jpg?noup&w=767&h=914&r=9:16&fx=0.5&fy=0.5)
“Lõvilakad ja austerservikud on puuseened, aga meie ei võta sellepärast puud maha, ei raiu puupakke, vaid teeme tõelist ringmajandust, kasutades saepuru,” selgitab Tanel Heinsalu oma seenefarmis.
FOTO:
Guatemalast Eestisse kolinud maailmarändur Tanel Heinsalu kasvatab Kullamaal kohalike tootmisjääkide – mahekliide ja saepuru sees seeni, et edendada ringmajandust ning vähendada biojääkide raiskamist.
Maailmarändur Tanel Heinsalu õpetas varem seenehuvilisi Guatemalas, nüüd on ta see mees, kes teeb Läänemaal saepurust seeni. Nimelt on Heinsalu oma teadmiste-kogemuste najal rajanud Läänemaale Eesti Seenefarmi. Tema hõrgud ning tervislikud austerservikud ja lõvilakad jõuavad nii meie restoranide menüüsse kui ka ekspordiks Soome.
Oled juba tellija?