FOTO:
Kui lihaga pole isevarustatus kümnendi jooksul palju muutunud, siis nii munade, kartuli kui ka köögivilja puhul on see vähenenud.
Eestis on isevarustatus tagatud piimatoodete ja teravilja puhul, mille sektorites Eesti toodab oluliselt rohkem kui tarbib. Teravilja (nisu, oder, kaer) puhul on isevarustatuse tase viimasel kümnendil märkimisväärselt kasvanud ja ületab siseriiklikku tarbimist juba ligi kolm korda.
Toorpiima puhul pole Eesti piimatööstustel piisavalt võimekust töödelda kogu toodetavat kogust, mis on ka üks põhjusi, miks osa piimast tarnitakse Leedu ja Läti meiereidesse. Olulisemate piimatoodete (joogipiim, juust, koor, või) osas on Eesti isevarustatus tagatud, sissevedu on madal.
Oled juba tellija?