Valitsus pikendas kuni keskmise sissetulekuga peredele energiahindade kallinemise eest hüvitise maksmist. Esialgu oli viimaseks hüvitatavaks kuuks märts, nüüd saab kohalike omavalitsuste kaudu toetust küsida ka aprillikuu elektri-, gaasi- ja kaugküttearvete eest. Kuni keskmise sissetulekuga peredele hüvitatakse elektri-, gaasi- ja küttearvete alusel konkreetse energialiigi hinnatõusu osa 80% ulatuses. Hüvitist energiakulude katteks saab pere, kelle sissetulekud jäävad alla mediaantaseme. Seda arvutatakse ühe täiskasvanu kohta 1126 eurot kuus, iga järgmise vähemalt 14aastase inimese kohta 563 eurot ja 13aastaste või nooremate laste kohta 338 eurot. Toetuse ülempiir kõigi energiakulude peale kokku on 500 eurot kuus ja alampiir 10 eurot taotluse kohta. 

Terviseamet nakatunule enam ei helista


Terviseameti kõnekeskus, mis nõustas koroonaviirusega nakatunud inimesi ja kaardistas nende nakatumise asjaolusid, lõpetas tegevuse 1. märtsist. Alates märtsist saadab terviseamet positiivse testitulemuse saanud inimestele üksnes SMSi ning nakatunutele enam ei helista.

Samas saab üldisemate küsimustega alati pöörduda riigi infotelefoni 1247 poole ning tervisemuredega tuleb ühendust võtta oma perearstiga või perearsti nõuandetelefoniga 1220. Täiendavad muudatused puudutavad ka Eestisse saabujatele mõeldud piiriületaja ankeeti, mille täitmine ei ole kolmandatest riikidest saabujatele enam kohustuslik, vaid on vabatahtlik.