Selle peolaual esikohal oleva roa komponentideks olid lisaks keedetud kartulitele laanepüüd, vähilakad, vasikakeel, suitsutatud pardiliha, keedumuna, kornišonid, kapparid, lehtsalat ja provansaalkaste. Kastme täpne koostis on tegelikult tänapäeval teadmata, kuna kokk olevat seda valmistanud alati üksinda olles, et saladust kiivalt hoida.

70 aastat hiljem algas peene toidu taskukohasemaks muutmine: salatisse kuuluv laanepüü asendati kanalihaga, hiljem jäi sellest alles vaid keeduvorst. Vähilakkasid asendas keeduporgand ja kappareid konserveeritud hernes.

Olivier´i loodud eelroog on tänapäeval tuntud ka veel näiteks Iraanis, Mongoolias, Tais ja Ladina-Ameerika riikides. Baltimaadest ning Skandinaaviast rääkimata. Mõistagi on igas kultuuris seda vastavalt kohalikule maitsele, majanduslikele võimalustele ja kokkade fantaasiale kohandatud - muistsest luksusest ei ole taldrikule aga jäänud suurt midagi.

Jaga
Kommentaarid