Pühapäeva öö on üürikeseks kuivem ja rahulikum, kui üle Eesti kulgeb kõrgrõhuhari. Hommikul läheneb merelt aga juba madalrõhulohk koos uute sajupilvedega, mis päeval üle maa kanduvad. Öötundidel valitsevad nõrgad miinuskraadid, päeval tõusevad plusspoolele.

Esmaspäev möödub Skandinaavia põhjatipu kohale koonduva madalrõhuala lõunaservas oluliste sademeteta. Edelatuul on mõõdukas ning õhutemperatuur öösel miinuspoolel, päeval tuleb õhusooja aga enamasti üle +5°.

ILM AASTA TAGASI

7. aprillil 2021 kõikus õhutemperatuur 8,8 (Heltermaa) ja -2,2 kraadi (Tiirikoja) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Kundas 15,4 m/s. Sademeid tuli Viljandis 1,8 mm.

Teisipäeval muudab merelt lähenev madalrõhulohk päeva pilviseks ning toob ka tiheda vihma- ja lörtsisaju. Samal ajal pöördub õhuvool edelasse ning algab soojema õhu sissevool. Termomeetrinäidud hakkavad tõusma, kuid jäävad veel +10° piirile. Kolmapäev võib aga korralikuma kevadsoojuse tuua. Tugevneva kõrgrõhuharja toel on ilm sajuta ja taevas vaid kõrgema kihi pilved. Soe õhumass ja päike võivad temperatuurid juba +15° ümbrusse kergitada.