Reedel liigub madalrõhuala üle Baltimaade kagusse, vihmahood jätkuvad ja alles pärastlõunal jääb sajuhooge harvemaks, õhk külmeneb ning jälle tuleb valmis olla ka lörtsiks. Lisaks tugevneb kirde- ja põhjatuul puhanguti 15, päeval rannikul kuni 17 m/s, muutes olemise veelgi kõledamaks.

ILM AASTA TAGASI

14. aprillil 2021 kõikus õhutemperatuur 11,1 (Võru) ja -2,9 kraadi (Kuusiku) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Kundas 10,4 m/s. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti -4,4 kraadi Tallinn-Harkus. Sademeid oli Väike-Maarjas 0,7 mm.

Kui suurel reedel on õhutemperatuur ööpäev läbi plusskraadides, siis laupäeva öösel on miinuskraadid taas kohal ja päevasooja tuleb vaid 3–8 kraadi. Põhjatuul aeglaselt nõrgeneb, kuid on ikka üsna tugev. Õnneks tuleb päev päikesepaisteline.

Pühapäevaks laieneb Skandinaaviast kõrgrõhuala, mis jääb meie maile nädala esimeseks pooleks. Idakaarde pöörduv tuul hoiab end tagasi ja ilm on sajuta.

Öösel tekib küll siin-seal udu, kuid see hajub ja päevad tulevad päikesepaistelised. Öösiti enamasti külmetab ja valdavad on vähesed miinuskraadid. Päevased temperatuurinäidud aeglaselt, aga järjekindlalt tõusevad.

Kui pühapäeval on sooja 5–10 kraadi, siis esmapäeval juba kuni 12 ja kolmapäeval võib mõnes paigas kuni 15 kraadini tõusta. Ka öine õhutemperatuur kesknädalal enam nullist madalamale ei lange, küll aga tuleb miinuskraadidega arvestada maapinnalähedases õhukihis.