Grilltoodete välja töötamisel on toidutehnoloogid soovinud pakkuda tarbijale pigem teada-tuntud maitseid. „Mina leian maitsete osas inspiratsiooni köögikunstist. Maitsed, mis sobivad kokku, pakun tootearenduseks välja ning peatehnoloog Malle Mägiga mõtleme seejärel, kuidas need tööstuslikku mastaapi tuua. Näiteks apelsini-sinepimarinaadis grill-liha puhul soovisin, et maitsed oleksid tasakaalus. Ühelt poolt happelisus ja magusus apelsinist ning piprasus-vürtsikus apelsinipiprast ja sinepist. Broilerikintsu grill-liha kollase ploomiga puhul tuli happesus kollasest ploomist ning magusus õuna maitsest,“ selgitas tehnoloog-tootearendaja Tauri Põlluäär.

Toorvorstide ja grill-liha kõrval on uudistoodetena grillimiseks poolsuitsuvorstid Peen grillvorst juustuga ja Viikingi grillvorst.

Eestis esimesed tööstuslikult aurutatud lihatooted tulevad just Saaremaa Lihatööstusest. Aurutatud lihatooted koguvad järjest populaarust. Valmistooted, mis on tervislikud ja mugavad kasutada salatis, pastas või suupistena. Uue maitsena on kauplustes kohe saadaval aurutatud mango-tšilli kanapooltiivad.

Kellel aega napib, leiab kauplustest Örnsuitsu kanafilee kuubikud ja Sikassaare keedusingi kuubikud, mis sobivad hästi salatisse või wrap’i vahele.

Suvega käsikäes käib päike. Saaremaa Lihatööstus saab keskmiselt 10% suvetoodete tootmiseks kuluvast energiast just päikeselt. Seega võime öelda, et igas Saaremaa Lihatööstuse tootes on peidus killuke päris päikest. Koostisosa, mida sugugi iga toiduainetööstus oma toodetesse nii lihtsalt lisada ei saa. Kõigele lisaks vähendab see ka meie ökoloogilist jalajälge.

Jaga
Kommentaarid