Poisid omandavadki restaureerimisoskusi Särevere mõisa ülakorrusel, krohvides seinu, lagesid ja täites muid väiksemaid ülesandeid. Päris omapäi poisid ei tööta – et mõis on muinsuskaitsealune objekt, tehakse kõike praktikajuhendaja järelevalve all ja tööd on ametiga kooskõlastatud. „Tehtut käib kontrollimas ka Järvamaa muinsuskaitse inspektor Tiit Schwede, kes siiamaani on nähtuga igati rahule jäänud,“ mainis Kohjus.

Enne Eestisse tulekut ei teadnud sakslased restaureerimisest mitte midagi, sest sealses ametikoolis õpivad nad kõik hoopis muudel erialadel. „Üks poiss on tisler, teine metallitööline, kolmas aknameister ja nii edasi,“ loetles Kohjus. Ta ütles poiste tunnustuseks, et nood õpivad kiirelt.

Felix Heitfeld ütles, et Eesti ja siinsed elanikud on talle hea mulje jätnud. Talle avaldas muljet, kui erinevad on Eesti piirkonnad. „Tallinnas on väga palju uhkeid uusehitisi, aga mujal Eestis on mitmeid vanu tühjaltseisvaid hooneid,“ ütles ta. Töö mõisas on talle meeltmööda, sest selle käigus on võimalik palju uut õppida. Samuti kiitis ta praktikajuhendajat. „Oleme ka palju uusi sõpru leidnud ning plaanis on Eestisse mõne aja pärast tagasi tulla,“ rääkis Felix veel.

Ivar Kohjuse sõnul lähevad eestlased järgmise aasta aprillis Saksamaale vastukülaskäigule. Siis läbivad praktika kolm Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpilast ja kolm Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli noort.