Alati on nõutud kaubaks olnud Peipsiääre „tungraud” – sibula- ja küüslaugupalmikud on vaid üks osa populaarsetest ja küsituimatest kaupadest.

Kojuviiakse ka mitmel erineval moel valmistatud suitsuliha, lisaks vutte ja kala, rääkimata juurviljadest ning puuviljadest ning muust laadakaubast.

Kuna septembris on eestimaine toit eriti hinnas, sest siis on Eesti toidu kuu, siis on laadalistel võimalik tutvuda Põhja-Eesti kohaliku toidu turualaga. Maarahvas on ikka osanud oma tervise looduslike ravimite abil korras hoida.

Põhja-Eesti toidu turuplatsil on esindatud Karepa Ravimtaimeaed koos perenaise Katrin Lukega, kes on tuntud nii erinevate teesegude kui huvitavate ürtidega toitlustuse pakkuja, aga ta on ka mitmete ürdiraamatute autor ja koolitaja.

Kui soovid Põhjarannikult Karepa külast korjatud ürte ja Katrini raamatuid soetada ning teadjanaisega juttu puhuda, siis sügislaat on selleks kõige õigem koht.

Teine tore ürditalu on Rohemaja koos perenaise Gete Kütiga, kelle valikus on meliss ja erinevad mündid, siirupid ning marjamaiused.

Sel aastal on Jäneda sügislaadal lisaks traditsioonilisele laadatoidule saada ka peenemat suupistet, mille eest hoolitseb Anija Mõisakohwik Innamorata.

Millist õunasorti osta koduaeda, millise välimuse ja maitsega väljavalitud sort on, selles aitab selgust saada Rebase talu perenaine Piia Tiigimäe, kes valmistab sügislaadaks ette õunanäituse, kus ta näitab oma koduaias kasvavaid õunasorte. Laadal saab ka paljusid õunasorte maitsta ning kaasa osta.

Kui sügisannid autosse viidud, tasub istet võtta välilava ees. Alates kella 11-st esinevad kohalikud taidlejad ja Erich Krieger, õhtul tantsitab Musta Täku tallis laadalisi ansambel Põhja- Tallinn, kaasa löövad ka Aegviidu põhikooli õpilased, kes esinevad koos ansambliga.

Kohal on taas mammograafibuss, viimast päeva on avatud käsitöökeskus, mis läheb kevadeni ehk aia- ja lillelaadani talvepuhkusele.