Sellel maailmas unikaalsel konkursil saavad osaleda kõik linnad ja külad kõigist soome-ugri riikidest või piirkondadest, välja arvatud Eesti, Soome ja Ungari riiklikud pealinnad ning Venemaa föderaalregioonide pealinnad.

„Ainuke piirkond, kes sel aastal saa konkursil osaleda, on Mari El Vabariik, tulenevalt sellest, et Marimaa küla Šorunža on tänavune kultuuripealinna tiitlikandja,” teatavad konkursi korraldajad Soome-ugri rahvaste noorteühendusest MAFUN ja Põlisrahvaste arengu keskusest.

Kultuuripealinnade programmijuhi Oliver Loode sõnul võiks tänavune konkurss huvi pakkuda ka Eesti küladele, linnadele, piirkondadele: ”Obinitsa kui soome-ugri kultuuripealinn 2015 tõstis mitte ainult selle seto küla, vaid kogu Setomaa tuntust ja mainet soome-ugri maailmas ja laiemaltki. Kuid soome-ugri kultuuripealinna väärilisi paiku Eestis on teisigi — miks mitte proovida kultuuripealinna tiitel järgmisel aastal Eestisse tagasi tuua?”

Soome-ugri kultuuripealinna 2020 taotlusmaterjalid on allalaetavad programmi veebilehelt .

Taotluste esitamise tähtajaks on 30. aprill ja konkursi võitja kuulutatakse välja 14. juunil Šorunžas.

Soome-ugri kultuuripealinna 2020 konkursi läbiviimist toetab Hõimurahvaste Programm.

Senini on soome-ugri kultuuripealinna tiitlit kandnud Udmurdi küla Bõgõ (2014), Setomaa küla Obinitsa (2015), Ungari küla Iskaszentgyörgy ja Veszprémi linn (2016), Karjala küla Vuokkiniemi (2017) ja Marimaa küla Šorunža.