2. päev KÖKAR - FÖGLÖ - ECKERÖ
Hommikusöök. Päeva esimese poole pühendame Kökari kauni looduse nautimisele ning soovijatega teeme paadisõidu Källskäri saarele, mis lummab oma looduse ja värvika minevikuga. Asjatult ei leidnud Tove Jansson - Muumipere looja - oma inspiratsiooni just siit. Paaritunnine sõit järgmise praamiga viib meid Föglö saarele, Överö sadamasse, mis tänu oma strateegiliselt olulisele asukohale on mänginud suurt rolli kohalikus ajaloos. Väiksemad ja suuremad saarekesed on ühendatud sildadega üle kitsaste merelahtede. Föglös vaatame 14. sajandist pärit kivist Maria Magdaleena kirikut. Degerby sadamast sõidame u 25 min. Svinö sadamasse, saabudes niimoodi Ahvenamaa kõige suuremale saarele.

Önningebys peatume muuseumi juures, kus uurime miks ja millal käisid Ahvenamaal Eesti kuulsaimad põhjamaise valguse otsijad Konrad Mägi, Nikolai Triik ja teisedki.

Sõidame Eckerösse ja majutume hotellis.

Õhtul teeme üheskoos väikese pikniku - küpsetame lõkkel grillvorsti ja maitseme veini, samuti võib üheskoos giidiga degusteerida parimaid kohalikke spetsialiteete nagu kuulus Ahvenamaa juust. Samuti on tuntud kohalik eripärane leib, mille valmistamiseks pea igal pagaritöökojal on oma retsept. Ahvenamaa põhjamaiselt valged õhtud on toredateks koosviibimisteks heas seltskonnas justkui loodud!

3. päev MARIENHAMN - KASTELHOLMI LOSS - GETA MÄGI - TJUDÖ - SKARPNATO
Hommikusöök. Külastame Eckeröt, mis on alates 17. saj. olnud tähtis sõlmpunkt Stockholmi ja Turu vahel. Sealtkaudu toimis regulaarne postiühendus. Vaatame Tolli- ja Postimaja. Hoone, mille arhitektiks oli Carl Ludvig Engel, meenutab meile, et siin on kunagi jooksnud Vene Impeeriumi piir.

Suundume Ahvenamaa pealinna Mariehamni, mis asub maaninal, mida ümbritsevad mõlemast küljest vesi ja sadamad. Teeme tutvust tähtsamate vaatamisväärsustega, soovijatel on võimalus külastada üht Mariehamni sümbolit - maailma ainsat originaalkujul säilinud neljamastilist lodi, ookeanipurjekat "Pommern" ja Ahvenamaa meremuuseumi. Või miks mitte teha jalutuskäik tutvumaks kohalike käsitööliste loominguga - siin on hubaseid ateljeesid ja mõnusaid butiike.

Edasi vaatame Kastelholmi kindlust, kus kunagi elas Rootsi kuningas Gustav Vasa, kelle poeg Johan hiljem kindlust vanglana kasutas - nimelt hoidis ta seal vangistuses oma venda. Tänapäeval on selles kaunilt restaureeritud lossis muuseum, mida huvilistel on võimalus külastada. Samas läheduses asuvad ka Jan Karlsgågeni vabaõhumuuseum, kus saab näha kuidas nägi välja Ahvenamaa talu 19. sajandil. Samuti on siin väike vanglamuuseum.

Suundume Tjudösse, kus keset kaunist loodust asub Ahvenamaa oma veinitalu. Siin valmistatakse talu enda puuviljadest ja marjadest veini ning kangeid alkohoolseid jooke. Tuntuimadon õunavein ja Alvados, mis on Ahvenamaa variant kalvadosist. Tutvume veinivalmistamise protsessiga ja soovijad saavad hubases rehealuses ka otse talu veinikeldrist pakutavaid hõrgutavaid jooke maitsta.
Kõige kõrgem punkt saarestikul on Geta mägi, kust u 100 m kõrguselt avaneb ilus panoraamvaade. 

Külastame Skarpnåtö talumuuseumi, mis on pärit 18. sajandi algusest ning on väga hästi säilinud. Taluõuel on väljapanek ka kohalikust keraamikast, mida soovijatel on võimalik reisimeeneks ka kaasa osta. 

Majutus samas hotellis.

4. päev BOMARSUND - VÄRDÖ SAAR - KUMLINGE - BRÄNDÖ SAAR
Hommikusöök. Jätkame tutvumist Ahvenamaaga. Ajaloohuvilistele pakuvad ilmselt huvi ka Bomarsundi kindluse varemed, mis briti ja prantsuse vägede poolt Krimmi sõja ajal lühikese lahingu käigus peaaegu maatasa tehti. Jätkame oma sõitu üle Vårdö saare ning edasi juba laevaga Kumlinge saarele. Tutvume kirikuga, milles on säilinud suurepärased 15. sajandist freskod. Ja seejärel suundume laevaga edasi Brändö saarele, mille loodus teid kindlasti võlub. Seal ööbime külalistemajas ja majakestes.
 
5. päev BRÄNDÖ, KIIRLAEV HELSINGI-TALLINN
Hommikusöök. Hommikul sõidame läbi Brändö, mis omakorda koosneb mitmetest saartest ja kaljusaartest. Brändö maastikupildis leiame metsi, viljakaid põlde ja ka välismaailmast eraldatud külasid, kiviseid randu ja rändrahne ning hulgaliselt abajaid. Teekonda jätkates võib jääda mulje nagu meie buss oleks hoopiski veesõiduk - tee viib meid rohkem mööda sildu kui maismaad. Üle väiksemate ja suuremate saarte jõuame Kustavisse, kust jätkub teekond Turusse. Jõuame Helsingisse ning sõidame laevaga Tallinnasse (kellaajad täpsustamisel).

Reisi hind:

5790.-/6090.- (neljane majutus)

6390.-/6690.- (kahene majutus)

Reisi soodushind kehtib korduvreisijatele ja kiiretele broneerijatele kuni 15.02.10.

Reisi hind sisaldab:
* Laevapiletid vastavalt programmile
* Sõit kõigi mugavustega bussis (bussis WC, video; kuumad joogid hinna sees)
* 1 öö Kökäris külalistemajas (2-in või 4-in toad vastavalt tellimusele), 1 hommikusöök
* 2 ööd Eckerö lähistel hotellis , (2-in või 4-in toad vastavalt tellimusele),  2 hommikusööki
* 1 öö Brändös majakestes ja külalistemajas (2-in või 4-in toad vastavalt tellimusele), 1 hommikusöök
* Ekskursioonid eesti keeles, giidi/reisisaatja teenused

Lisatasu eest on võimalik:
* Tervisekindlustus al 75 EEK, maksumus sõltuvalt vanusest (-65a, 65-80a kallim tariif, lisainfo reisikindlustuse kohta)

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.
Tasuliste objektide hinnad:

* Sõit Källskäri laevaga 17,00 EUR
* Tjudö veinitehas 9,00 EUR (koos degusteerimisega 16,00 EUR)
* Kastelholmi loss 5,00 EUR (grupipilet 4,00 EUR)
* Pommerni laev-muuseum 5,00 EUR (grupipilet 4,00 EUR)
* Vanglamuuseum 2,00 EUR
* Skarpnato talumuuseum 3,00 EUR
Hinnad on 2009 a seisuga! Hinnad võivad muutuda olenemata reisikorraldajast!

Oluline teada:
Majutuskohtades on olemas voodipesu.
Raha soovitame vahetada vähemalt 150 EUR. 

Jätame endale õiguse teha muudatusi reisiprogrammis.

Meeldejäävat reisi!