2013 hooaja lõpetamine Pärnus.  Fotod: Margus Jõgilaine

Neljas klassis olid tulemused juba varem selged ja viimasel etapil pandi lõplik paremusjärjestus paika N-14 ja PR-24 klassides.

Võistlust alustasid noored N-14 klassiga. Sarja senine suveräänne liider Andy Aron ei andnud ka sel korral kellelegi võimalust ennast üllatada ja nii võitiski ta sarja esikoha selles klassis maksimaalse 125 punktiga. Kui esiotsas olid asjad suht selged juba varem, siis tagapool käis ikka väike nagistamine, et konkurentidest ühe–kahe koha võrra ettepoole saada. Selles klassis tuli Pärnumaale 3 karikat: Andy Aron (Sindi) 1. koht; Raido Müller (Sindi) 5. koht ja Karl-Erik Reilent (Sauga) 10.koht.

PR-24 klassis oli seekord osalejaid 25 ja rajale lasti võistlejad, nagu tavaks, reitingu järgi. Alustavad alati kõige nõrgema reitinguga võistlejad, kuni viimasena saab stardi kõige tugevam grupp. Esimese tuleproovi tegid seekord kaasa ka Sindi Avatud Noortekeskuse tehnikaringi liikmed Kerda Saagim ja Rai Multanen. Kui esimese võistluse peaeesmärk on n.ö. „ellu jääda“, siis sellega tulid nad kenasti toime. Edasine sõltub ainult neist endist. Pärnumaalt osalesid selles klassis veel Andy Aron, Karmen Mets ja Karl-Erik Reilent. Sellel etapil saavutas Andy Aron 3. koha ja Karmen Mets 7. koha. Karmen pidi startima teises grupis, kuna eelmine etapp Haapsalus ebaõnnestus tal täielikult ja langes seetõttu reitingutabelis nii palju, et ei mahtunud tugevamasse gruppi. Karmen oli oma grupi kiireim, kuid oli näha, et jalgujääjad segasid teda tublisti paremat tulemust saavutamast.

Peale viimast klassi läks veel veidi aega viimaste punktide kandmisega tabelitesse lõpliku paremusjärjestuse väljaselgitamiseks, ja oligi aeg asuda karikaid jagama. Kui Eesti meistrivõistlustelt toodi Pärnumaale pea pooled medalid, siis karikasarjas nii edukalt ei läinud, kuid ühtekokku siiski 17 karikat, mis on väga hea saavutus. Alljärgnevalt selle aasta karikvõitjad Pärnumaalt:

Andy Aron (Sindi): N-14klassis 1. koht; Open-12 klassis juunioride arvestuses 2. koht ja üldarvestuses 4. koht; ES-24 klassis juunioride arvestuses 3. koht; PR-24 klassis noorte arvestuses 1. koht, juunioride arvestuses 2. koht ja üldarvestuses 5. koht; F1-32 klasis juunioride arvestuses 3. koht.

Karmen Mets (Jõõpre): Open- 12 klassis juunioride arvestuses 4. koht; ES-32 klassis juunioride arvestuses 2. koht; ES-24 klassis juunioride arvestuses 2. koht; PR-24 klassis juunioride arvestuses 4. koht; F1-32 klassis juunioride arvestuses 1. koht ja üldarvestuse 3. koht ja lisaks veel juba traditsiooniline parima tüdruku karikas.

Raido Müller (Sindi): N-14 klassis 5. koht.

Karl-Erik Reilent (Sauga): N-14 klassis 10. koht.

Käesolev aasta on Pärnumaa mudelistidel olnud igati edukas. Seda suuresti tänu hiljuti valminud uuele rajale Sindis, kus Karmen on hoolsasti harjutamas käinud. Tulemuste põhjal võib öelda et ta ongi sel aastal teinud oma arengus suure hüppe. Loodame, et see ei anna põhjust loorberitele jääda.

Samal teemal: