Kahel naisel kolmest, kes turult toidukraami ostmast tulid, olid kaenla all keskmises suurusega oranžid kõrvitsad – tundus, et pigem halloween'i-laterna kui kõrvitsasalati tegemise eesmärgil. Müüjate jaoks sellel vahet polnud, mille jaoks kõrvitsaid osteti: kilohind oli ikka üks euro.

Toidukraamist müüdi enesestmõistetavalt põhiliselt kartuleid ja köögivilja, lisaks ka marju ning pähkleid. Kartulikilo maksis kõigil müüjatel üks euro, olgu tegu siis 'Laura', 'Flavia', 'Lili', 'Madeira' või mõne muu sordiga. Kui ostsid suurema koguse, said kilohinna odavamaks: näiteks maksis 20kilone kott 16 ning 25kilone 20 eurot.

Samuti olid turumüüjad ühte meelt Eesti sibula ja Eesti küüslaugu kilohinna osas: sibulakilo maksis kolm ja küüslaugukilo kümme eurot.

Viljandi turg 1. nov 2022

Ka marjakorjamist hindasid nad võrdselt: suuremate jõhvikate kilohind oli seitse ja väiksematel viis eurot. Kui võrrelda neid hindu mõne teise ajaga – on ju jõhvikas tavaliselt turul üks kallis mari –, tuleb järeldada, et tänavu on vähemalt Viljandimaal hea jõhvika-aasta.

Mõnevõrra lahknesid müüjate arvamused Eesti õuna hinna osas: ühes letis pakuti neid kilohinnaga kaks ning teises kaks ja pool eurot.

1,50 eurot maksis värske kapsa kilo, kaks eurot maapirnikilo ja porgandikilo, 2,50 musta rõika kilo. Nii toore kaalika kui keedetud peedi kilohind oli kolm eurot. Hapukapsakilo sai kätte ühest letist 2,50 ja teisest kolme euroga.

Värsket Eesti kurki ja tomatit Viljandi turul enam polnud. See-eest võis osta Poola vaarikatomatit hinnaga 3,50. Sama palju maksis ka Poola pikk kurk. Veel pakuti turul suuri ploome, samuti ilmselt välismaa värk. Nende kilohind oli neli eurot.

Ja üllatus-üllatus: kusagil kasvab veel kukeseeni. Nende kilohinnaks oli 16 eurot. Konkurentsitult kalleim kilohind oli aga kibedal kaunpipral – 20 eurot.