Vürtsikas ingver annab sooja
Ingverit võib pidada ka jõulutaimeks, sest ta on asendamatu näiteks piparkoogimaitseaines ja annab hea maitse muudelelegi küpsetistele. Kui aga lisada seda jookidele, aitab vürtsikas ingver peletada külmatunnet.

Ingveril on tervistavaid omadusi ja näiteks sisaldab see ensüümi, millel on valuvaigistav toime. Nii kasutatakse ingverit näiteks liigesevalude ja reuma puhul ning sellest on kasu ka seedimisprobleemide korral.
Ingveri eeterlikul õlil on antibakteriaalnetoime ja see on abiks köha puhul rögalahtistina. Sel on stimuleeriv toime ka vereringele, mistõttu kõrge vererõhu korral tuleks ingverit kasutada mõõdukalt.
Kõik ingveri kasulikud omadused säilivad paremini värskes juures, seetõttu eelistage ingveripulbrile värskelt riivitud juurt. Riivitud ingver lisage keevale veele ja keetke seda mõned minutid. Seejärel kallake läbi sõela ning lisage joogile veidi mett.
Lisaks teele võib värsket riivitud ingverit lisada mahladele, smuutidele või teha sellest limonaadi.
Kui ingverit on rohkem, tasub sellest teha siirupit, mida vajadusel jookidele ja toitudele lisada. See sobib ka puuviljasalatitesse, suppidesse, juurvilja juurde, salatikastmetesse, marinaadidesse ning näiteks kuuma kakaojoogi sisse.