
FOTO:
Trühvlid on üks nn kõrgklassi elu ja gurmaanluse sümboleid. Umbes nagu austrid või teised erilisemat sorti toidud, mille üldnimetus võiks olla "mett küll voolas, aga suhu eriti ei sattunud".
Prantsusmaal, Inglismaal ja teisteski talutava kliimaga Lääne-Euroopa riikides on trühvliaiad üsna levinud. Meie kandis pole väärtuslikumaid trühvleid leidnud veel keegi ning puuduvad ka täpsed andmed Läti trühvliaedade ja nende saavutuste kohta.
Selge on, et iga trühvlikasvataja ei soovi tuntust. Eriti need, kelle jaoks on trühvlid seotud tõsiste äriplaanide ja lootustega. Trühvliistikud on kallid, trühvlikoerad väga kallid ning ülemäärasel populaarsusel on alati omad ohud. Ent on ka trühvlikasvatajaid, kes ei pelga tähelepanu. Portaal Tasty.lv külastas Jaunavase talumajapidamise trühvliaeda, mida peavad Atis Drullis koos abikaasa Rita ja talu juhataja Kristīne Vilkaga.
Kus see aed siin on ja mida seal täpsemalt tehakse?