„Teemaõhtu” juhatab kell 19.30 sisse Enn Eesmaa juhitud saade „Rahvakunstnikud: Teo Maiste”, mis esmakordselt oli ETV eetris 1981. aastal.

Valitud stseenid

Seejärel jõuab vaatajateni „Teo Maiste ooperis” (ETV 1982). Kahjuks on solist Teo Maiste kümnetest ooperirollidest saatesse mahtunud vaid neli. Valitud stseenides ja duettides teevad kaasa Margarita Voites, Tiit Kuusik, Mati Palm ja Voldemar Kuslap.

Kell 21.20 on eetris Eesti Telefilmis 1984. aastal valminud „Puritaanlased”, kus XIX sajandi itaalia helilooja Vincenzo Bellini ühe tippteose, ooperi "Puritaanlased" kahe peategelase duette esitavad Tiit Kuusik ja Teo Maiste.

Püsida aastaid troonil, suuta laval läbi elada äärmuslikke karaktereid ja jääda elus lihtsaks ning meeldivaks – igaüks vist nii ei suudakski. Heatujuline ja mõnusa huumoriga vestluskaaslane oskab Teo Maiste olla ka kell 21.35 algavas saates „Vahelduvad maskid” koos Ene Pillirooga.

Kell 22.20 esitavad Estonia ooperilauljad populaarseid katkendeid ooperitest "Carmen", "Tormide rand", "Talupoja au", "Kihlus kloostris" ja "Luisa Miller". Kaastegevad on teatri koor ja orkester Eri Klasi juhatusel.

Eesti Telefilmis 1970. aastal valminud „Väikeses kontserdis” astuvad üles Noorte Viiuldajate Ansambel Erich Loidi juhatusel ning solistid Urve Tauts, Hendrik Krumm, Teo Maiste ja Margarita Voites.

Sulev Nõmmiku pooletunnises telefilmis „Roosid lõunast” kõlab Estonia teatri solistidelt, orkestrilt, lauljailt ja tantsijailt operetipopurrii Johann Straussi ja Ferenc Lehári loomingust

Operetilaeval laulavad kõik – kapten, tüürimees, masinistid, junga ja reisijad. Kell 23.40 jõuab eetrisse Sulev Nõmmiku käe all 1976. aastal valminud telefilm „Sa oled mu majakas", kus esinevad Endel Pärn, Ervin Kärvet, Helgi Sallo, Helgi Toom, Illart Orav, Sirje Puura, Väino Puura, Teo Maiste, Voldemar Kuslap ja Väino Aren.

Rahvalikud viisid

Viis minutit pärast südaööd jõuab „Teemaõhtu” lõpetuseks eetrisse 1984. aastal valminud telefilm „Lööme lugu lustipilli”, kus rahvalikke viise esitab ansambel Vikerlased. Koos nendega laulavad ja tantsivad Põhjapiigad, Teo Maiste, Kalmer Tennosaar, tantsupaar Tiia ja Lembo Võsa.