Kodumaine kartul ei jäta ühtki eestlast külmaks. repro

Kui pea 30 aastat tagasi pandi statistikaameti andmeil Eestis kartulit maha 60 000 hektarile, siis tänavu vaid 5400 hektarile. Põhjuseid on mitu: tarbijate eelistuste muutumine, mitmekesisem toiduvalik, kasvatamisega seotud probleemid ja tootearenduse puudumine.

Kartulipõldude vähenemisest hoolimata on kasvatatavate sortide arv hoopis suurenenud ja üha enam panevad kasvatajad rõhku just eri maitseomadustega kartulisortidele. Ei ole eestlast, keda kohalik supertoit ehk kartul külmaks jätaks.

Paarikümne aasta taguse ajaga võrreldes kasvatatakse tänapäeval kohalikel põldudel väga paljusid kartulisorte ja igal aastal pannakse maha järjest rikkalikum valik. Tänavu küündis kartulisortide arv lausa neljakümneni.

Avalehele
0 Kommentaari