Lindora küla on olnud ümbruskonnas laatade poolest kuulus juba pikka aega, sest esimene laat peeti seal juba 1920. aastate alguses, kirjutab Vastseliina valla veebileht.

Laata ei peetud küll Lindoras vaid Lepassaares, mis jääb neli kilomeetrit kõrvale. Maapind oli seal madal ja porine ning seetõttu otsiti sobivamat paika. Nii saigi laadapidamise kohaks kuiv ja liivane männik, mis asub Vastseliina, Obinitsa ja Lepassaare külla viivate teede ristumiskohal.

Algselt kaubeldi ainult koduloomadega, hiljem ka tööstuskaupadega, omavalmistatud esemetega, käsitööga, aiasaadustega ning koduõllega.

Kauplemine käis varavalgest hilisõhtuni. Sellele järgnenud päeval käisid poisikesed laadaplatsi üle vaatamas, mille käigus leiti peenraha, tühje pudeleid ja muudki huvitavat.

Kui 1980. aastate keskpaiku tekkis kartus, et põline laadatraditsioon hakkab välja surema, siis 1990. aastatel on laat taas uue hoo sisse saanud, kujunedes omalaadseks kodukandi kokkutulekuks. Laadalised kogunevad tänavugi 28. oktoobri varahommikul.