Hommik Lool algas kontsertaktusega, mille avasid Loo kooli direktor ja Jõelähtme vallavanem. Tervitusi tõid ka Soome suursaatkonna ja Soome Instituudi esindajad ning esinesid Loo kooli õpilased. Terve päev oli üles ehitatud Aleksis Kivi kuulsaima teose „Seitse venda“ alusel. Osalejad jagati vendade nimede järgi seitsmesse rühma (Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri, Eero) ja algasid tegevused seitsmes töötoas, kus avastasime soome kombeid ja tutvusime soome kultuuriga. Töötubade nimed olid: viskad saabast, küpsetad karjala pirukaid, laulad nii, et mets kajab, tutvud Loo kooliga, kiidad ennast, naudid sinist ja valget värvi, teed pisut puutööd. Enda kiitmise töötoas proovisime pantomiimi esitamist, sinise ja valge värvi nautimine tähendas nendest värvidest kaardi meisterdamist, mille saime koju kaasa ja tööõpetuse klassis tegi iga rühm omanimelise ja omanäolise nn venna.

Päeva lõpetas ühislaul, mille kolmandas töötoas selgeks õppisime. Autasustati parimaid saapaviskajaid. Iga rühm tutvustas pantomiimi abil oma puust meisterdatud venda ning sõi ära enda küpsetatud Karjala piruka. Pärast naljakat ühistantsu, mis tõi hea tuju, algas kojusõit.

Soome keele päev õnnestus hästi, sest olemise muutis mõnusaks ka kooli meeldiv õhkkond ja hubane, uhiuute ruumidega koolimaja. Lisaks huvitavad tegevused ja kokkutulnud avatud ja aktiivsed noored, kellel kõigil huvi ja soov Soomet tundma õppida.