6. augustil Kanepi vallas toimuval tasuta perepäeval saavad külalised vaadata, kuidas vurritatakse mett, küpsetatakse maa sees lammast, pekstakse reht, värgitakse hobusel kapju ja tehakse veel mitmeid vanaaegseid talutöid.

Kuna tänavune aasta on puuaasta, siis näidatakse kuidas männi kändudest tõrva aetakse, kuusepakkudest katuselaaste lüüakse, laastukorvi punutakse, palkmaja ehitatakse. Toimumahakkav annab aimu endisaegsetest talutöödest ja tegemistest. Ikka selleks, et ka tänapäeva lapsed teaksid, et peale arvuti oli igavesti vingeid asju olemas juba vanal ajal.

Lastele ja peredele korraldatakse selgi aastal põnevaid võistlusi ja osavust nõudvaid sportmänge. Pere noorimad saavad tutvuda lähemalt mitmete koduloomadega, sõita hobuvankril ja näha kuidas lammas oma kasukast ilma jääb. Pakutakse maitsta erinevaid talutoite ja -jooke. Meelt lahutamas on nii kohalikud kui külalisesinejad. Simman külaplatsil kestab õhtupimedani. Kohapeal levib traadita internet ning soovi korral saab jääda telkima.

Ürituse kava leiad SIIT!