Kes on muinasjutuvestja ja kust ta tuleb? Kuidas ta küll nii palju muinasjutte teab? Mis juhtub aga siis, kui kokku satuvad kaks muinasjutuvestjat, kes hakkavad rääkima muinaslugu Hansust ja Gretest. Lapsed näevad ,kuidas nende silmeall rullub lahti muinaslugu, milles nad ise saavad kaasa lüüa muinajutu kulgu määrates,kui see liiga hirmsaks läheb on võimalus tagasi kerida ja oma tahtmistviisi edasi vaadata.Lugu algab nii ,et Hans ja Grete viiakse isa poolt kurja kasuema käsul metsa, lapsed leiavad sealt piparkoogimajakese ja selleg koos ka nõiamoori, kes tahab neid ära süüa... Kas see ka õnnestub või suudavad muinasjutuvestjad koos lastega loo lõpu ära muuta?

Lavastaja Kadri Paldra, mängivad Ulrika Tolberg, Silver Kaljula, Gunnar Svarval ja Kadri Paldra. Kestvus 1 tund


R, 2. märts kell 22 Rakvere Teatrikohvik

JAZZUKOHVIK: FLAVOR

Electronica / Fusion / Jazz Eesti nooremat jazzigeneratsiooni esindav fusion-rock viljelev bänd "Flavor" tuli kokku 2008 a. Sügisel, eesmärgiga segada omavahel jazzi, elektroonilist muusikat ja näpuotsaga ka teisi stiile. Nende muusikat iseloomustab mitmekesine ning omapärane soundi-kasutus, meeli-paitavad meloodiad ja paras kogus melanhooliat.

Ja veidi kirsse ka tordile: Flavor on saavutanud omaloomingulise looga "Oskar" Uno Naissoo nimelisel jazzkonkurssil esimese koha; tunnustust leidnud ülesastumised on toimunud ka festivalidel Tudengijazz, Tabasalujazz, Vanalinna päevad, Saue Visioon jne.

Koosseis: Madis Muul - klahv, Raimond Mägi - bass, Chapman Stick, Indrek Varend - sax, EWI, Otto-Karl Vendt - trompet, Peep Kallas - yrumm

NB! LAUA BRONEERIMINE AINULT PILETI OSTUL RAKVERE TEATRIKOHVIKUST. BRONEERI LAUD JUBA VARAKULT TEATRIKOHVIKU TELEFONIL 3295420


L, 3. Märts kell 12 Rakvere Rahvamaja

MEMENTO teabepäev: kohtumine Riigikogu liikmetega ja Kiisa Rahvamaja näitetrupi etendus "Kaheksa armastavat naist"


L, 3. märts kell 19 Rakvere Teater

Esietendus! Isade maa

Lavastaja: Margus Kasterpalu, kunstnik Kristi Leppik, osades: Liisa Aibel, Maarika Mesipuu, Margus Grosnõi, Peeter Rästas, Eduard Salmistu, Tarvo Sõmer.

August Gailitil on kaks teost, mille teemaks on võitlus isade maa eest. Romaanis "Isade maa" kirjeldab autor Vabadussõja käiku läbi lahingukäsku ootavate sõjameeste jutustuste. Piirsituatsioon, milles mehed oma lugusid räägivad, avab nende iseloomujooni - hoolivusest ja sügavast empaatiast kuni argpüksluse ja julmuseni.

Teine teos "Üle rahutu vee" kirjeldab ehk viimasena rannikult lahkuda jõudnud põgenikepaadi jõudmist Rootsi. Paadisolijate hulgas on isamaa eest sõdinud noortest sõjameestest spekulantideni, lapsi, naisi. Ka siin avalduvad äärmuslikus olukorras ühe või teise inimese olemuslikumad jooned. Kuid mitte ainult. Siin ilmutub kogu Eesti iseseisvuse saavutamise ja kaotamise lugu, millele Gailit oma mõlemas teoses leiab tuhandete lootusekiirtega lõpu.


L, 3. märts kell 17 Pikk 33

Loengusari: Ravimtaimede ja toitumisega haigustele vastu

Lektor Katrin Luke. Tasuta! Ürituse ajal on korraldatud samas hoones ka lastehoid. Lisainfo: rakvere@advent.ee


P, 4. märts kell 15 Rakvere Rahvamaja

Kaunimate Aastate Vennaskonna naistepäevakontsert Sa ja MA

Toomas Lunge, Hannes Kaljujärv, Indrek Kalda, Andres Dvinjaninov ja Jüri Lumiste. Viie kevade parimad palad ühel õhtul.


E, 5. märts kell 18 Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Rakvere muusikakooli laulustuudio kontsert


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal: „Sherlock Holmes: varjude mäng" ja „Salakaup"


... kuni 16. märts Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Hobifotograaf Ilmar Mesi loodusfotod


... kuni 17. märts Rakvere Galerii

Need naised, need naised seal ... Rakvere galeriis

Juba neljandat korda näeb Rakvere galeriis kodumaa sünnipäeval portreesid elik just Eesti Vabariigi aastapäevaks avame portreenäituse Meie, virulased. Laupäeviti toimus galeriis Riho Hüti juhendamisel portreede joonistamine, kus modellideks olid vaid naised, ja sedakorda ongi portreenäitus neile pühendatud.


... kuni 29. veebruar Art Café

Koidu Laur'i vilditud piltvaipade näitusmüük


... kuni 29. veebruar Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Vaeküla kooli laste sõbrapäevakaartide näitus „Mõeldes sõbrale"