Kuigi eelmise aastaga võrreldes on eelarve pea 600 000 euro võrra väiksem, ei ole kaks aastat siiski päriselt võrreldavad. Nimelt sisaldas 2012. aasta eelarve ligi 800 000 euro eest erakorralisi sihtotstarbelisi investeeringuid ehk nn projektirahasid. Ilma selleta oli 2012. aasta eelarve 3,058 miljonit eurot.

Linna finantstervist silmas pidades on määrava tähtsusega eelarve tulude osas füüsilise isiku tulumaksu laekumine, mis moodustab linna 2013. aasta planeeritavatelt tuludelt enam kui poole- 1,73 miljonit eurot, seda on ligi 60 000 euro võrra rohkem kui eelmisel aastal. Suurem maksulaekumise prognoos tugineb paranenud tööhõivel ning mõõdukal palgatõusul mida veavad eksport ning sisenõudluse taastumine.

Eelarve kuludest suurima osa võtavad enda alla haridus (34 % eelarvest) ning majandus (19%). Kui eelmist aastat võis nimetada investeeringute aastaks, siis tänavuse aasta kohta seda öelda ei saa, investeeringuteks on planeeritud veidi enam kui 45 000 eurot. Eelarvesse on jäetud võimalus projektide kaasfinantseerimiseks ehk investeeringuteks mõeldud raha hulk võib aasta jooksul kasvada, sõltudes sellest, kas projektirahasid on võimalik investeeringuteks kaasata või mitte. Selle aasta eelarves nähti ette ka linnavalitsuse ja allasutuste personalikulude suurenemist kolme protsendi võrra. Pikemalt on võimalik Kunda linna eelarve ning eelarve seletuskirjaga tutvuda linna kodulehel www.kunda.ee juhtimise alamrubriigis.