Esialgse tähtaja järgi pidi söökla valmima ja lastele uutes ruumides esimest korda koolitoitu pakkuma 18. oktoobril, kuid ehitustööde alustamine venis.

«Riigihange ei tulnud selleks ajaks, kui arvasime, ning linnavalitsusega sõlmiti leping arvatust hiljem,» tõdes ehitustööde pikalevenimist ehitusfirma tegevdirektor Enno Pikkpõld 1. juuli «Sakalas».

Vajadus köögi ja söögisaali järele tulenes uuest haridusreformist, millega muudeti Viljandi gümnaasiumid põhikoolideks ning Ugala kõrvale hakati rajama riigigümnaasiumit. Kui varem toimus Paalalinna koolis õppetöö kahes, kuid koridoriga ühendatud hoones, siis pärast reformi mahtus põhikool tegutsema ühte hoonesse. Majas aga puudus korralik söökla. Uus söökla rajati Paala tee ja koolihoone vahelisele haljasalale.

Lindilõikamisel rõhutas ka Paalalinna kooli direktor Aavo Palo, et tänu söökla valmimisele sai koolipere kolida ühe katuse alla, et seal iga päev üheskoos toimetada. Viljandi linnapea Loit Kivistik tõdes avamisel, et ehkki juurdeehitis on väga ilus, ei saa linnavalitsus veel väita, et Paalalinna kool on valmis. «Tahame jõuda sinnamaani, kus saame rahuloluga tõdeda, et nüüd on meie koolid korras. Omalt poolt teeme kõik selleks, et haridusreformi käigus tekkinud muudatused saaksid Viljandi linnas realiseeritud ning parima lahenduse, » lisas linnapea.

Paalalinna kooli söökla kavandi lõi osaühing Paik Arhitektid. Nende nägemuse järgi rajati koolipere kokku toov valgusküllane juurdeehitis õppehoone peasissekäigu kõrvale. Uues osas on söögisaal, köök ning ühendus- ja abiruumid. Vastvalminud valgusrikas söögisaal pakub meelerahu ning tänapäevaseid võimalusi koolitoidu pakkumiseks.

Laudade ja pinkide kõrval on saalis ka väike lava, mistõttu saab sööklas vajaduse korral üritusi korraldada. Samuti on laval võimalik õpilastel esitada oma ettekandeid ja tehtud töid.

Ehitis koos sisustusega läks Viljandi linnale maksma 659 409 eurot. Ehitustööde käigus muudeti tuletõrjenõuetele vastavaks ka pööningukorrusele mahutatud kunstiklass: kolmanda korruse fuajeesse ehitati astmestik ja pööningukorrus sai varuväljapääsu.