Vallavanem tõi ka esile prioriteetsed valdkonnad, mille arendamisega vald tegeleb. Tähtis on investeerida lasteaiakohtade loomisse, praegune kehtiv uue lasteaia planeeringu maksumus saab selgeks aprillikuu lõpus. Remondisolev kultuurikeskus ootab samuti fondide avanemist. Ka Otepää Tervisekeskus koos hooldekoduga otsib rahastusvõimalusi.

Investeerimisotsuseid ootab samuti soojamajandus - nii katlamaja kui ka soojatrassid. Ühe variandina on kaalumisel Otepää kesklinnas asuva katlamaja linnast välja viimine. Üldse on soojaja veemajanduses arutusel võimalus teha kaks eraldi ettevõtet - üks ettevõte, mis tegeleks ainult vee ja kanalisatsiooniküsimustega ning teine, mis tegeleks ainult soojamajandusega.

See oleks mõistlik ka valdade ühinemist silmas pidades - kui vallad ühinevad, siis saaks valdade veemajanduse ettevõtted omavahel ühendada. Nii on lihtsam riigilt kui ka erinevatest projektidest raha taotleda.

Palju küsimusi tõstatati heakorra kohta, eeskätt just Otepää linna kalmistut silmas pidades. Kuna kevadised hooldustööd ei ole veel lõppenud, siis tegeliku hinnangu probleemidele saab anda kuu jooksul. Otepää vallavalitsus on kalmistupidajale, EELK Otepää Maarja kogudusele, need küsimused teada andnud ning koostöös asutakse neid lahendama.

Aedlinna elanikud olid rahulolematud Pühajärve pargis toimuvate üritustega, eelkõige Pühajärve Jaanitulega.

Elanikke häirib suurüritusega seonduv melu ja külastajate käitumisega seotud probleemid. Koostöös kontserdikorraldajaga loodab vallavalitus olukorda juba sel suvel leevendada.

Kirgi küttis ka öisel ajal kesklinna baaride ümber toimuv. Vallarahva huviks on, et lõbustusasutustele oleks kehtestatud ühine öine sulgemisaeg. Seda hakkab eeldatavasti arutama volikogu.

Vallavanem Kuldar Veere ütles, et aruteluõhtu vallarahavaga kujunes igati asjalikuks ja töiseks. „Mõningatest kitsaskohtadest sain teada alles kohapeal," sõnas vallavanem Kuldar Veere.

 „Panin kõik ka kirja ning asume võimaluste piires asju lahendama. Tänan kõiki, kes aruteluõhtule kohale tulid ja oma küsimusi esitasid. Leian, et ainult üheskoos saame oma kodukoha muuta paremaks."

Vallavanem julgustas kõiki mure või probleemiga koheselt pöörduma vallavalitsusse. Ka edaspidi on plaanis jätkata aruteluõhtute korraldamisega.