Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Hargla Kogudus on usuline ühendus. Kogudus tegutseb ka kohaliku ajaloo- ja kultuuripärandi hoidjana. Aastatel 2004 – 2006 rekonstrueeriti Hargla kiriku katus, töid finantseeriti Muinuskaitseameti kaudu. Aastatel 2007,  2008, ja 2009 on kogudus restaureerinud Hargla kalmistu piirdemüüri, vahendeid selleks on kogutud annetustest ja saadud ka MTÜ Valgamaa Partnerluskogu kaudu PRIA Leader programmist. Kogudus on kohaliku omaalgatuse programmist saadud toetuse abil korraldanud ka lastelaagri. Kogudusel oli 2009. aastal 102 liikmeannatajat  ja annetused moodustavad peamise osa koguduse sissetulekust. Kogudusel on valitud nõukogu ja juhatus, kõik nendes organites töötavad inimesed teevad oma tööd vabatahtlikult.

2010. aastal esitas kogudus MTÜ Valgamaa Partnerluskogule projekti “Hargla kandi elukeskkonna parendamine”, mida partnerluskogu otsustas toetada 232 940 krooniga.

Projekti raames tellitakse Hargla kalmistu väravahoone ja tellisväravate restaureerimiseks muinsuskaitse eritingimused, Hargla kalmistu väravahoone ja tellisväravate restaureerimiseks arhitektuurne põhiprojekt, Hargla kirikuhoone mõõdistusprojekt (vajalik on kiriku kui hoone kandmine ehitisregistrisse, praegu aga puuduvad kiriku inventariseerimisjoonised), Hargla kiriku restaureerimiseks muinsuskaitse eritingimused  ja Hargla kiriku põrandate ja pinkide restaureerimiseks  põhiprojekt , jätkatakse Hargla kalmistu piirdemüüri taastamistöid 90 meetri ulatuses. Peale MTÜ Valgamaa Partnerluskogult heakskiidu saamist on kogudusel õigus 2 kuu jooksul taotlus sisse viia PRIA-sse, see toiming on nüüdseks ka juba tehtud.

Lisaks on kogudus esitanud Külade uuendamise ja arendamise investeeringutoetuse avalduse (MAK meede 3.2), milles taotletakse toetust projektile “Hargla kiriku fassaadi valgustus”. Vastust on oodatada 2010. aasta maikuus, toetuse korral paigaldatakse vastavalt Muinsuskaitseameti kooskõlastatud ehitusprojektile valgustid kiriku fassaadi valgustamiseks.

Projektitoetused eeldavad, et kogudusel on olemas omafinantseering, mis peab projekti kogueelarvest moodustama vähemalt 10%.

Hargla Kogudus palub jätkuvalt abi kohaliku ajaloo- ja kultuuripärandi korrastamiseks ja säilitamiseks. Annetusi ootame EELK Hargla Koguduse pangaarvele nr 1120100614, Taheva vallamajja Monika Rogenbaumi kätte või Hargla kirikusse.

EELK Hargla Kogudus tänab kõiki, kes on nõu ja jõuga kaasa aidanud koguduse tegemistele.