1. oktoober oli rahvusvaheline eakate päev. Nõmmel algas selle päeva tähistamine juba 30. septembril, kui sotsiaalkeskuse päevakeskus pidas Sihi tänaval oma 14. sünnipäeva. Tore oli näha, et päevakeskusesse oli kogunenud üle saja nõmmelase, kes nautisid Boris Lehtlaane laule, millele nii mõnigi kaasa laulis. Veel uhkemad olid pidulisi oodanud kaetud lauad. Mul on siiralt hea meel, et meie linnaosas on nii head võimalused luua kodused-hubased päevakeskused, kus eakad saavad koos käia ning tunda ennast täisväärtuslike kogukonnaliikmetena.

7. oktoobril oli uue hooaja algus Pääsküla päevakeskuses ning ligi poolsada eakat nautis Ergo esinemist. Sealne pidu kujunes nii meeleolukaks, et läks isegi tantsuks. Jällegi oli sotsiaalkeskuse tubli perenaine Kairi Jakobson kenasti lauad katnud ja lisaks laulude kuulamisele sai ka korralikult keha kinnitada.

Nõmmel tähistatud eakate päevast kujunes linnaosa jaoks kaks nädalat mõnusaid üritusi, mille kulminatsiooniks oli 10. oktoobril kultuurikeskuses toimunud Voldemar Kuslapi kontsert. Pärast esinemist tutvustas vanameister oma uut raamatut ja plaate ning jagas nendesse ka lahkelt autogramme. Tegemist oli nõmmelaste jaoks tuntud mehega, keda oli kuulama tulnud paarsada aktiivset inimest, seega - kultuurikeskuse täissaal.

Siinkohal on oluline roll traditsioonidel ning tuleb kiita varasemaid linnaosavanemaid, kes on olnud nende ürituste algatajateks, mis on saanud osaks igapäevasest elust, sõltumata aastaajast ja ilmast.

Samuti tahaksin tänusõnad öelda Endiste Poliitvangide Nõmme Grupile, kellega on mul olnud juba kaks meeldivat kohtumist ning käisime koos Metsakalmistul, et mälestada Elvi Pirki, kellel 28. septembril oli 90. sünniaastapäev. Nende grupi vanem Hilja oli ka Kuslapi kontserti kuulamas. See võib uskumatuna näida, kuid paljud Nõmme 80- või 90-aastased teotahtelised ja elurõõmsad eakad tunduvad oma paarkümmend aastat nooremad olevat! Seda kinnitab ka fakt, et pea iga kuu saan vähemalt ühte või kahte sajaaastast või veel vanemat inimest õnnitlemas käia. Kui praegu käib võitlus laulupealinna tiitlile, siis Nõmmele võiksime taotleda juba praegu eatute ja elurõõmsate inimeste pealinna tiitlit.