Lapsed, kellele meeldib laulda, tulevad nendel samadel pühapäevadel kogudusemajja, aga veidi varem - 11.30, et enne pühapäevakooli tundi laulu harjutada. Lastekoori dirigentideks on Sigrid ja Miku abikaasa Merle. Lastekoor laulab kirikus vähemalt neli korda aastas - emadepäeval, isadepäeval, jõuluajal ja ülestõusmispühade ajal. Kuna koor ei ole suur, siis kõik lapsed, kes soovivad saavad laulda ka soolot ning kes mõnd pilli õpib, saab esineda kirikus solistina. Järgmine kord astutakse üles 25 detsembril Perejumalateenistusel.

Lisaks regulaarsetele kohtumistele korraldasime sel aastal nii kevadel kui sügisel perepäeva, millest osavõtt oli suur! Mängiti maastikumängu, tehti viktoriini, meisterdati, tehti koos süüa, lasti fotograafil teha perepilte jne. Ning suvel peeti maha vahva lastelaager. Lastelaager, kus vihma oli rohkem kui päikest ja mis just sellepärast lastele nii väga meeldiski! Loikudes oli vesi põlvini. See tõmbas lapsi kui magnet enda poole. Riideid kuivatati saunas ning vihma eest varjuti vanasse majja, kus ruumi jagus parajasti nii, et suuremad võtsid väiksemad sülle, et kuulata lugusid või mängida lauamänge.

Nendel pühapäevadel, kui pühapäevakooli pole, ootame lapsi koos vanematega kirikusse. Kui tervet jumalateenistust kohal ei jaksa istuda, saab vahepeal minna kiriku kõrvalruumi, kus on mängutuba.

Hageri koguduses on olnud aktiivne muusikaelu juba aastakümneid, et mitte öelda aastasadu.

Kihelkonna Vennastekoguduse palvemaja, mis asub Hageri küla serval, on üks paremini säilinuid sellelaadseid hooneid Eestimaal, mille päris täpset vanust alles selgitatakse välja. Igal juhul jääb ehitamise aasta 19 sajandi teise kümnesse, olles seega üks vanemaid hooneid, mis Hageris säilinud. Vennastekoguduse traditsioonis oli oluline roll muusikal - eksisteerisid koorid. Koorid, mis mitte alati ei tähendanud vokaalgruppi. Tüüpilised olid keelpillikoorid aga ka pasunakoorid. Tihti tegutsesid sellised koorid ka külades. 65 aastat tagasi asutati ka Hageri kirikus pasunakoor.

Sel sügisel tähistas Eesti vanim, järjepidevalt tegutsenud kiriku pasunakoor oma väärikat sünnipäeva pidulikult novembri alguses jumalateenistusega Hageri kirikus, kus kõlas rikkalikult pasunamuusika. Külas olid Rapla ja Kose kirikute pasunakoorid. Seega olid kohal kõik Eestimaa kirikute pasunakoorid - nii vähe neid tänapäeval ongi. Vanasti oli pasunamuusika rohkem väärtustatud ning pasunakoore igas kihelkonnas mitmeid. Seetõttu oleme eriti tänulikud ja õnnelikud, et Hageris on traditsioon jätkumas ja vaatamata „pensionieale", ei plaanita Hageris pille kotti panna.

Lisaks lastekoorile ja pasunakoorile, tegutseb meil veel segakoor ja kammerkoor Lambertus. Segakoor sai alguse 1970ndatel, olles otseseks järglaseks kirikukoorile, mis tegutses Marta Tori käe all. Omakorda 1993 aastal asutati koguduse noortest kammerkoor, kes on tänaseks välja andnud kaks CD plaati ning andnud palju kontserte nii Eestis kui ka mujal maailmas.

Segakoori kuuleb Hageris laulmas II advendi jumalateenistusel ning jõuluõhtul kell 18.00. Kammerkoor Lambertus annab jõulukontserdi IV advendil vahetult peale jumalateenistust u kell 13.15 ning laulab jõuluõhtul kell 16.00 algaval jumalateenistusel.

Lisaks saab kuulata ja kaasa laulda kaunist jõulumuusikat 26. detsembril kell 12.00, kui kõlavad kirikus kaunimad jõululaulud. „Kaunimad jõululaulud", sellist nime kannab traditsioon, mis on väga armastatud Soomes ja mujal maailmas, meil Eestis aga veel vähe tuntud. Kõigil soovijatel on võimalus tulla kirikusse, kus lauldakse koos jõululaule ning vahepeal kuulatakse mõnda instrumenti või koorilaulu. Kõiki jõululaule ei jõua jõuluõhtu jumalateenistustel laulda ja nii ongi võimalus tulla II Jõulupühal kirikusse, et lihtsalt laulda ja kuulata kaunist muusikat.

Oleme rõõmsad, et on olnud tegus ja tore aasta! Hageri kogudus ütleb tere tulemast kõigile - nii suurtele kui väikestele, vanadele ja noortele, kaugelt ja lähedalt tulijatele, olete oodatud!