Head soovid müüri

See tähendab, et kõik majad on maaküttega, kogu hooldekodu territoorium on varustatud turvakaameratega, sissepääs majadesse on võimalik ainult läbi biomeetrilise ehk lihtsamalt öeldes sõrmejälgi lugeda oskava valvesüsteemi.

Et Vääna Viti Kodu elanikel tegevust oleks, rajatakse hooldekodusse ka ilu- ja köögiviljaaed, kus igal elanikul on hooldada oma lapike. Avamisel sõna saanud Kernu hooldekodu juht Raili Viljas: "Kuna Kernu hooldekodu läheb sulgemisele, siis tuleb Kernust uude hooldekodusse üle 44 asukat."

Peale informatiivset veerandtundi ronisidki kaks meest, saag käes, katusele. Need olid Hoolekande Teenuste aktsiaseltsi projektijuht Viljar Laidvee ja Nordlin Ehituse objektijuht Hindrek Rootsma. Suur pärg toodi katuselt kahe mehe ühisel jõul maapinnale.

Eks seegi sümboliseeri tellija head koostööd ehitajaga, kinnitas ehitusjuht Hindrek Rootsma.

Kui katuselt oli pärg maha saanud, mindi ühiselt tuppa, et müürida vundamendiauku heade soovide silinder. Välimuselt meenutas see küll silindrit, mis tavaliselt nurgakivi panekul vundamenti müüritakse, aga loomulikult oli tähtsam sisu kui välimus. See silinder täideti kõigi kokkutulnute poolt ühiselt heade soovidega.

Mida tulevased asukad enim soovivad?

Nende soovid oli palunud kirja panna Raili Viljas. Ja enne urni asetamist luges ta ka need ette. Olgu siin kirjas mõned neist:

  • tahaksin endale head voodit;
  • et vanemad ja sugulased tihti külas käiksid;
  • et me omavahel hästi läbi saaksime.
Areneb jõudsalt

Siis kõneles vallavanem Kaupo Rätsepp, mida on vallal uuele asutusele pakkuda. Kaupo Rätsepp: "Vääna- Jõesuu on viimasel ajal väga jõudsalt arenev kant. Käimas on vee- ja kanalisatsioonitrasside rajamine, algab kergliiklustee ehitus, tulemas on ka kaubanduskeskus. Kõik see hakkab endist suvilarajooni üha enam väga ilusaks elamurajooniks muutma."

Vääna-Jõesuu külavanem Hiie Grauberg soovis, et head koduhaldjad leiaksid kiiresti üles ka Vääna-Viti Kodu ja ei lahkuks sealt iial.

Maavanem Ülle Rajasalu soovis, et hoolekodu elanike soovid täide läheksid - et lähedased neil ikka külas käiksid, et neil oleks omavahel hea läbisaamine, et nad tunneksid end turvaliselt ja mugavalt.

"Haige võib olla inimene peast, haige võib inimene olla ka südamest. Ja kindlasti on raskem koos elada inimesega, kes on haige südamest," lausus maavanem Ülle Rajasalu. Vääna-Viti Kodu ootab esimesi asukaid septembris 2013. Uus hooldekodu loob ka 17 uut töökohta.
_____________________________________________________

Vääna-Viti Kodu
 
• Vääna-Viti Kodu on praeguse hooldekodu laiendus.
• Uues kodus on viis pereelamut, ühe- ja kahetoaliste korteritega. Ühes elamus elab kuni 11 puudega hoolealust.
• Riigieelarveline koht hooldekodus maksab kuni 227 eurot kuus, mille eest tasub riik.
• Koht väljapool riigieelarvet maksab kuni 725 eurot kuus.