Wikipedia andmetel pärineb athletic fitness Skandinaaviamaadest, kus seda on harrastatud juba aastaid. Erinevus tavalistest fitness'i- ja kulturismivõistlustest seisneb selles, et lisaks kehavoorule (neli vabaseisu, eest, tagant ja mõlemalt küljelt) sooritatakse ka füüsilised katsed: jõuosa - lõuatõmbamine korduste peale, rööbaspuudel surumine korduste peale; vastupidavusosa - sõudeergomeetril sõudmine 1 minuti jooksul, kes läbib pikima distantsi. Just füüsilised katsed muudavad selle võistluse paremini arusaadavaks ka pealtvaatajaile.

Sõudeergomeetri asemel kasutatakse Põhjamaade võistlustel ka takistusriba, kus paremus selgub raja läbimise kiiruse põhjal.

Võistlustele registreeris 11 võistlejat, enamik neist on treener Jaan Salu käe all harjutavad sportlased. Ei puudunud ka õrnema soo esindajad: Mai-Roos Silla ja Annely Heinala pidasid maha tõsise lahingu, kus kaalul oli, kes saab kuld-, kes hõbemedali. Kohale oli tulnud pea kogu Saaremaa selle ala paremik.

Kuna sõudeergomeetreid sel korral veel kasutada ei saanud, siis koosneski võistlus kahest eelpoolnimetatud alast.

Arvestust ei peeta seda tüüpi võistlustel mitte kaalukategooriates, vaid pikkuses.

Võisteldi kolmes erinevas kategoorias: naised (kohtunike otsusega siin pikkusklassi ei kehtestatud), mehed kuni 175 cm ja üle 175 cm.

Naiste duellist väljus võitjana Mai-Roos Silla, kes suutis lõuga tõmmata 10 korda ja surus 21 korda.

Heatasemeliseks kujunes meeste võistlus, kus lühematest meestest saavutas esikoha ja ka absoluutselt parima tulemuse Siim Jürgenstein - 30 lõuatõmmet ja 43 surumist -, jättes teiseks Gunnar Kuusnõmme (24 + 30). Pikematest meestest sai võidu Mihkel Valma (23 + 42), teiseks tuli Kaarma mees Tiit Saarma (22 + 40). Kolmanda koha hõivas Jorma Oja (20 + 32).

Peakohtunik Jaan Salu hinnangul õnnestus esimene võistlus igati. Siim Jürgenstein oleks oma tulemusega küündinud Eesti MV-l vähemalt esikolmikusse. Rahule jäid ka võistlejad, keda peeti meeles karikate ja meenetega, ei puudunud ka "suupärane" kingikott.

Järgmine võistlus saab teoks tuleva aasta alguses ja siis saab võistelda ka sõudeergomeetril. Tänud veel kord nii osavõtjatele kui ka publikule!