Sangpomm

Aegade jooksul on raskejõustik Kaarma vallas ikka au sees olnud ja meie valla meeste tugevust alati hinnatud. Selgi korral lootsime võistkonna komplekteerida oma ala parimatest, kuid paraku ei lange soovid ja tegelikkus sageli kokku. Kui veel võistlusele eelnenud päeval tundus pilt üsna ilus olevat, siis kahjuks ülesandmislehel nägi asi tükk maad kahvatum välja. Tundub, et suur töö seisab valla spordijuhil ees noorsportlastega suhtlemisel ja distsipliini tugevdamisel. Tagantjärele tarkusena võib öelda, et need paar-kolm punkti, mis jäid võistkonda lahutama hõbemedaleist ja miks mitte ka kullast, jäid tulemata „tänu” mõne spordimehe võistlusele tulemata jätmise tõttu. Spordis on ikka kehtinud põhimõte, et kui annad lubaduse, siis tuleb see ka täita. Paraku…Mis teha, eks siit tuleb teha omad järeldused, et järgmisel aastal mitte vanu vigu korrata.

Samas on tore ja soe tunne südames, et need, kes kohale tulid, tegid ära tõsise töö. Valla au tuldi kaitsma lausa Norrast, rääkimata mandri-Eestist. Võistluse absoluutselt parima tulemuse eest hoolitses, kehakaalus kuni 73 kg võistelnud ja 171,5 punkti saavutanud Tanel Kukk. Palju ei jäänud maha samas kaalukategoorias talle konkurentsi pakkunud teine meie võistleja Ago Kokk, kelle lõpptulemuseks jäi 118 punkti. Sitkust ja visadust näitas üles valla üks paremaid sportlasi Tarmo Mändla, kes kehakaalus kuni 68 kg suutis edestada endast tunduvalt nooremaid konkurente. 58 punkti tagas mehele kindla kuldmedali. Medalid said veel kehakaalus kuni 85 kg võistelnud Ivar Mai ( 91 punkti ja hõbe) ning kuni 63 kg kaalunud meeste seas Gunari Kuris, kelle esmakordne etteaste pärjati pronksmedaliga. Midagi ei ole etteheita ka Jürgen Otsale ja Alvar Pugile, kes seekord medaliteni veel ei küündinud, kuid väärtuslikud võistkonnapunktid tõid ära nemadki. Võiskondlikult viis võitjakarika seekord koju ühtlaselt esinenud Kärla (31 punkti), hõbeda sai Mustjala (30 punkti) ja kolmas oli Kaarma (28 punkti). Tänusõnad kõigile võistlejaile!

Kabe

Kabevõistkond mängis seekord üsna kummalises koosseisus, kus tooni andsid tegelikult maletajad. Sellele vaatamata ei tuntud mängus spets-kabetajate vastu mingit aukartust. Ka õnnejumalanna soosis seekord meie võistkonda ning rõõm oli täielik – viie valla seas toodi koju hõbemedalid! See on kabetajate senine läbi aastate parim tulemus. Võistkonnas mängisid Mati Sooäär 1. laud, Milde Burkova 2. laud, Jüri Janson 3. laud ja naistelaual aitas hõbedast saaki püüda Ülle Rahula. Õnnitleme tublisid võistlejaid!

Nüüd on talimängudel pidada veel viimane kompleksvõistlus. See on omavalitsuste spordipäev, kus teineteiselt võtavad mõõtu valdade ja Kuressaare linna omavalitsuste juhid, ametnikud, volikogude esindajad jt. Võistlus toimub 19. märtsil Kuressaare Spordihoones. Kohtumiseni!